Altaposten

Artig med keramikk

- Av Dennis Bjerring dennis@altaposten.no

Signe Eikseth synes det var helt greit å bruke en uke av sommerferi­en til å lage keramikk.

Det er ingen tvil om at årets sommerskol­er har vaert en stor suksess for Alta kommune. Over 1.000 barn har deltatt på de ulike kursene og skolene.

En av sommerskol­ene som ble arrangert var det russiske Sergey Makarov som sto for. Gjennom seks uker fikk flere barn nemlig prøvd seg innenfor produksjon av keramikk.

– Når du jobber med barn som liker det de holder på med, så er det kjempegøy, kommentere­r Makarov.

Hus og krus

Barna fra 9-15 år fikk lage både fløyter, kopper, hus og andre gjenstande­r med leire i løpet av den en ukes lange sommerskol­en. Makarov husker spesielt en jente denne sommeren som virkelig fikk smake på mestringsf­ølelsen.

– Ei jente laget på egenhånd en fungerende fløyte og gråt i lykke. Da tenkte jeg at det er derfor jeg gjør dette, smiler han.

En av de som deltok var Signe Eikseth. I løpet av en ukes tid nådde hun å lage både kopp, en slange med tilhørende hatt og andre gjenstande­r.

Ikke tid til alt

– Dette er første gang jeg har prøvd å lage keramikk. Det var artig, sier hun kort og konsist.

– Var det vanskelig?

– Nei.

Hun forteller at hun synes det har vaert greit å bruke en uke av sommerferi­en til å delta på sommerskol­e. Mamma Gunn Mirja Eikseth sier seg enig.

– Barna synes det har vaert kjempearti­g å prøve en aktivitet de ikke vanligvis har holdt på med.

I likhet med mange andre barn var planen at datteren Signe skulle vaere med på flere ulike sommerskol­er, men da disse enten var fulle, eller krasjet med reiseplane­r ble det kun keramikkur­set som ble mulig å delta på.

– De får ikke alltid med seg alt, men slik er det noen ganger, smiler hun.

 ??  ?? Signe Eikseth laget flere ulike gjenstande­r av keramikk. Torsdag hentet hun dem hjem . (Foto: Dennis Bjerring
Sergey Makarov poserer med noe av kunsten barna har fått lage i løpet av keramikksk­olen. (Foto: Dennis Bjerring)
Signe Eikseth laget flere ulike gjenstande­r av keramikk. Torsdag hentet hun dem hjem . (Foto: Dennis Bjerring Sergey Makarov poserer med noe av kunsten barna har fått lage i løpet av keramikksk­olen. (Foto: Dennis Bjerring)
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway