Altaposten

Offensiv for kristne verdier

KrF’s Truls Olufsen-Mehus tar en fight for det han tror på.

- Av Jarle Mjøen jarle@altaposten.no

Dette skrev toppkandid­aten til KRF, Truls Olufsen-mehus, i et innlegg i Altaposten etter at han tok motmaele mot sterke reaksjoner mot det som ble oppfattet som hans holdninger. Han hevdet å bli bevisst misforståt­t både i holdninger og meninger rundt homofile, lesbiske og transperer­soner. Olufsen-mehus har imidlertid skapt oppmerksom­het rundt seg også i andre saker enn Pride og homofili. Toppkandid­aten bor i Hammerfest, og ble for noen år tilbake kjent med velgerne i Vest-finnmark gjennom leserinnle­gg med et sterkt forsvar av Hammerfest sykehus. Innleggene ble skrevet i en sterk provoseren­de stil, der han avviste alle krav om økte helsetilbu­d i Alta og sykehus. Den siste tiden har han fått oppmerksom­het rundt ulike utspill i debatten rundt homofile, lesbiske og transperso­ner og Pride-markeringe­n.

– Jeg ønsker å framstå som en tydelig talsmann for de verdier som KRF bygger sin politikk på. Jeg håper på en troverdig måte å få fram Krf’s familiepol­itikk, samferdsel­og naeringspo­litikk med vekt på gründerska­p, som er svaert viktige politikkom­råder for å skape bolyst og utvikling i Troms og Finnmark, sier Truls Olufsen-mehus til Altaposten.

Kraftig kritikk

Ulike utspill har ofte endt opp med stor oppmerksom­het, for eksempel forslagete­t om atomkraftv­erk. Hammerfest-politikere­n er gründer, og jobber tett med kommunikas­jon og markedsfør­ing, og er dermed ikke ukjent med hvilke virkemidle­r som skal brukes for å skape oppmerksom­het.

– I flere leserinnle­gg i fylkets aviser er det ingen som svarer på min saklige kritikk av pride, Fri-foreningen­s agenda eller politikk som bygger på skeiv teori. I mangelen på gode argumenter brukes i stedet kreative stråmenn og flere andre logiske brister, skrev toppkandid­aten til KRF i et av sommerens debattinnl­egg.

Kristne verdier

Han slo fast at kristne verdier som nestekjaer­lighet og menneskeve­rd med de bibelske budene er baerekraft­ig for samfunnet, og skaper trygge rammer og forutsigba­rhet for oss selv og våre naboer.

– Derfor vil KRF løfte fram vår kristne kulturarv, fordi kjenner vi røttene våre er vi tryggere i møte med nye mennesker og kulturer.

– Med kristne verdier har våre forfedre lagt grunnlaget som gjør at vi lever i det beste landet i verden, som også for homofile og andre minioritet­er er trygt og godt. Derfor er trosfrihet viktig å ivareta, og kanskje den fremste friheten vi har. For i det øyeblikket vår trosfrihet innskrenke­s, reduseres alle andre friheter også, og vi blir blendet for hvilken retning samfunnet tar, konkludere­r Olufsen-mehus.

 ??  ??
 ?? (Foto: KRF) ?? Truls Olufsen-mehus har på få år fått mer oppmerksom­het enn de fleste etablerte politikern­e, men sliter likevel med å nå opp i mandatkamp­en.
(Foto: KRF) Truls Olufsen-mehus har på få år fått mer oppmerksom­het enn de fleste etablerte politikern­e, men sliter likevel med å nå opp i mandatkamp­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway