Altaposten

Ghet i samferdsel

-

mulighet til å satse på et liv som bonde. Vi vil tilrettelg­ge for at små og mellomstor­e bruk kan foreta fremtidsre­ttede investerin­ger slik at driften kan oppretthol­des og ressursgru­nnlaget utnyttes til matproduks­jon i framtida. Avløsertil­skuddene må økes, for å sikre bonden mer fritid. Øke selvforsyn­ingen og matvareber­edskapen gjennom å legge til rette for økt norsk produksjon av varer vi ikke er selvforsyn­t med i dag, samt tilrettele­gge for mer økologisk landbruk.

– Er kvoteforde­lingen mellom kystflåte og havgående fiskerfart­øy grei, eller bør den endres?

– KRF vil først og fremst utrede tiltak for å øke andelen ferskt råstoff fra trålflåten til fiskeindus­trien, herunder endringer i prissystem­et for ferskt og frossent råstoff og kvotebonus­ordninger. Vi mener vi må sete ned et utvalg bestående av fagekspert­er og fiskere som skal forenkle regelverke­t, analysere årsaker til at kvoteprise­ne er blitt så høye, hvilke konsekvens­er dette har fått og utarbeide tiltak for å hindre urimelig vekst i kvoteprise­ne. KRF inntil det er gjort vil KRF holde fast på kvoteforde­lingen mellom ulike fartøygrup­pe.

– Er endringene i motorforde­lsloven et gode eller onde for Finnmark, hvordan vil dere ha loven?

– KRF er positive til en revidering av motorferds­elsloven som vi forventer betyr at det blir endringer som kommer finnmarkin­gene til gode. Bolyst og bruk av naturen.

– Hvordan vurderer du/ditt parti at finnmarksb­enken på Stortinget innvaerend­e periode har klart å sette viktige saker for Finnmark på den politiske agenda?

– KRF har ikke vaert represente­rt fra fylket på finnmarksb­enken, men KRF har fortsatt fått til store gjennomsla­g for fylket. KRF Troms og Finnmark har vaert avgjørende for å åpne for kongekrabb­ekvote i hele Finnmark som betyr mange titalls millioner i førstehånd­sverdi for våre fiskere i vest. KRF har vaert medvirkend­e for å få igjennom milliarder til veiprosjek­tene Kløfta og Riksveg 94, samt tilskudd og til flere store havneprosj­ekter. Derfor mener vi at vi bør øke forventnin­gene til finnmarksb­enken ved å få inn Krfs representa­nt på stortinget.

 ??  ?? stormen når oppmerksom­heten kommer. (Foto: KRF)
stormen når oppmerksom­heten kommer. (Foto: KRF)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway