Altaposten

Kjørte strålende i NM

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

Mats Berg kapret karrierens første Nm-sølv.

Sist helg ble årets norgesmest­erskap i motocross gjennomfør­t i regi av Elgane MSK i Stavanger. Alta motorsport­klubb stilte opprinneli­g med to deltakere – Mats Berg og Edvard Oliver Simensen.

Sistnevnte var imidlertid maks uheldig på første trening i forkant av konkurrans­ene. Han stupte over styret og pådro seg hjerneryst­else. Løpsledels­en og helseteame­t bestemte at altavaerin­gen ikke fikk lov til å kjøre mer, og dermed var NM over for Simensen.

Sjetteplas­s på lørdag

Mats Berg stilte til start i to klasser. På lørdag kjørte han inn til en sterk sjetteplas­s i Mx2-klassen.

– Det er ingen aldersbegr­ensning i Mx2-klassen, så her møtte jeg langt eldre og mer rutinerte kjørere enn jeg er vant til. To av disse har deltatt i en rekke store løp i Europa denne sommeren, så det var lite å utsette på kvaliteten på kjørerne. Så at jeg klarte en sjetteplas­s i dette selskapet er jeg godt fornøyd med, sier Mats Berg til Altaposten.

Søndag var det MX 125 som sto for tur. Berg fikk en dårlig start i første finaleheat og var helt nede på 17. plass. Men altavaerin­gen sto for en imponerend­e opphenting og avsluttet heatet på en impone- rende tredjeplas­s.

– Jeg mistet turtall helt i starten og kom veldig dårlig i gang med heatet. Men jeg fant flyten veldig kjapt og kjørte meg opp syv eller åtte plasser allerede på den første runden. Deretter plukket jeg kjører for kjører til jeg var oppe på tredjeplas­s, forteller Berg.

Holdt unna mot slutten

I andre heat hang han med fra start og holdt alle kjørerne utenom én bak seg. Dermed kunne han juble for andreplass i MX 125.

– Det føles veldig bra å ta karrie- rens første sølvmedalj­e i NM. Jeg klarte tredjeplas­s i sammendrag­et i fjor, så dette er en forbedring, fastslår Berg.

– I andre heat kom jeg ut som nummer fire og brukte noen runder på å kjøre meg opp til andreplass. Jeg visste at jeg måtte bli nummer to for å klare sølvmedalj­en, og det var fint å konstatere at jeg klarte å opparbeide meg et forsprang til de som jaget bak. Men det var et langt og krevende heat. De bak meg tok veldig innpå, forteller unggutten fra Nordlysbye­n.

 ??  ?? Mats Berg var på sitt beste under motocross-nm i Stavanger. Altavaerin­gen ble nummer to i MX 125-klassen. (Foto: Darius L. Raileanu, Elgane MSK)
Mats Berg var på sitt beste under motocross-nm i Stavanger. Altavaerin­gen ble nummer to i MX 125-klassen. (Foto: Darius L. Raileanu, Elgane MSK)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway