Altaposten

Åpner døra for nye medlemmer

- Av K. Steffensen og M. Hovden sporten@altaposten.no

Etter ett og et halvt år uten håndball er endelig BUL TH tilbake. Torsdag blir det «Kick Off» i Bul-hallen.

Det som før het BUL HU (håndball for utviklings­hemmede) har nå blitt til BUL TH, får A-sporten opplyst.

– Håndballfo­rbundet har endret dette. Så nå heter vi BUL tilrettela­gt håndball, forteller trener Lisa Marie Røst Gudmestad og spiller Ørjan Dølør, som begge gjestet Radio Alta tidligere denne uka.

Ønsker nye utøvere velkommen

Torsdag i forrige uke var det klart for lagets første trening på ett og et halvt år. 14 utøvere var på plass i Bul-hallen, og gleden over å komme i gang igjen var stor.

– Det er lenge siden sist vi spilte håndball, så vi i trenerteam­et var veldig spente på hvor mange som kom og hvordan det skulle gå. Men det kom 14 aktive utøvere, og det så ikke ut som at de hadde vaert borte fra håndballar­enaene så lenge. De var kjempeflin­ke. Jeg er imponert over ferdighete­ne de har tilegnet seg siden oppstarten i 2016, kommentere­r Lisa Marie.

Hun har likevel et håp om at de kan få flere med på laget.

– Vi er litt usikre på hvor mange som ønsker å vaere med videre, men håper og tror at vi er rundt 20 stykker. Det er imidlertid lenge siden vi har fått med noen nye spillere, så derfor arrangerer vi «Kick Off» med én times trening i Bul-hallen og sosial samling på Bul-huset etterpå. Her kan alle som har lyst vaere med. Det er bare å møte opp, for hos oss er alle hjertelig velkommen, sier hun.

Lavterskel­tilbud

Selve treningsøk­ta starter torsdag klokken 18.00, men Røst Gudmestad vil gjerne at de som ønsker å vaere med på treningsøk­ta kommer 15 minutter tidligere.

– Det blir lavterskel­trening med lek og moro. Så hvis det er noen der ute som tenker at dette er noe jeg har lyst til å prøve, eller kjenner noen som vil vaere med, er det bare å møte opp. Man trenger ikke en gang vaere med på selve treningen hvis det føles overvelden­de, men kan i stedet følge økta fra sidelinja og bli med på den sosiale delen etterpå. Det viktigste er at man blir kjent med tilbudet, smiler hun.

 ??  ?? Spillere og trenere i BUL TH er utrolig glade for å vaere i gang med treningene igjen. (Foto: Bossekop UL)
Spillere og trenere i BUL TH er utrolig glade for å vaere i gang med treningene igjen. (Foto: Bossekop UL)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway