Altaposten

Vi spiser på skift

- Av Dennis Bjerring dennis@altaposten.no

Lørdag og søndag er det full fres ved Jotka fjellstue.

Barnas turlag Alta inviterer lørdag og søndag til en rekke aktivitete­r ved Jotka fjellstue, og Vigdis Nygaard ønsker som tidligere år flest mulig med seg på tur.

– Blir det fint vaer bruker det komme 2-300 stykker. Vi spiser på skift, ler Nygaard.

Påmelding

Fra lørdag til søndag er det overnattin­gstur som står på planen. Nygaard forteller at turlaget møtes ved bommen ved Tutteberge­t 4. september 12.45. Fjellstuen vil møte med båt for å frakte inn bagasjen, samt de som ikke ønsker å gå turen inn til fjellstua.

– Hvis du vil vaere med på overnattin­g må man melde seg på i forkant av turen. Det er enda ledige plasser, selv om det kan bli fult på hyttene, så kan man alltids telte. Ta kontakt med barnas turlag, oppfordrer hun.

Man trenger ikke vaere medlem av tur-foreningen­e for å vaere med på moroa. Samtidig oppfordrer Nygaard de som skulle få mersmak av overnattin­gsturen til å bli med på søndagens arrangemen­t i tillegg. Da arrangeres nemlig en lang rekke spennende aktivitete­r for små og store ved fjellstua. De som allerede ikke er ved fjellstua bes møte ved Tutteberge­t klokken 10. Her vil man kunne gå, sykle eller bli fraktet i båt til fjellstua.

Lang rekke aktivitete­r

Både natursti, kanopadlin­g, fiske, baerplukki­ng og god mat står på menyen.

– Dette er et lavterskel­tilbud og har blitt en årlig markering. Vi starter klokken 10.00 på søndag, så hvis noen ønsker å vaere med båten må de vaere ved Tutteberge­t da, påpeker Nygaard.

Fra 4. september til 12. september arrangeres friluftsli­vets uke. Det er derfor en rekke ulike aktivitete­r som arrangeres flere steder og Finnmark.

– Målet er å få flest mulig ut i naturen, forklarer Nygaard.

Smittevern­tiltak

i Alta

Alle som deltar på arrangemen­tene må vaere påmeldt. Dette grunnet behovet

– Alle som deltar må vaere friske, ikke ha symptomer på luftveisin­feksjoner og ikke vaere i karantene, opplyser Alta Turlag på sine nettsider.

Samtidig må man holde minst en meter avstand til andre kohorter. for en eventuell smittespor­ing.

 ??  ?? Barnas Turlag Alta og Alta og Omegn Turlag inviterer til frisk luft og aktivitete­r for hele familien ved Jotka fjellstue til helga. (Foto: Vigdis Nygaard)
Barnas Turlag Alta og Alta og Omegn Turlag inviterer til frisk luft og aktivitete­r for hele familien ved Jotka fjellstue til helga. (Foto: Vigdis Nygaard)
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway