Altaposten

Utsatt oppstartsd­ato for Havila Kystruten

-

Havila Kystruten som skal seile fire av de elleve klassiske rundreisen­e mellom Bergen og Kirkenes med nye skip, må nok en gang justere seilingspl­anen. Dette skyldes forsinkels­er ved verftet i Tyrkia. Nå er første rundreise fra Bergen satt til 1. desember.

I en pressemeld­ing sier aministrer­ende direktør i Havila Kystruten, Bent Martini, at pandemien gjør det vanskelig å få kvalifiser­t utenlandsk arbeidskra­ft til verftet, for å ferdigstil­le skipet og gjøre siste finish av passasjero­mrådene om bord.

– I tillegg har det oppstått uventede og uvanlige problemer med transforma­torer. Dette er det nå funnet en løsning på slik at Havila Capella har startet ny sjøprøve.

Rederiet beklager forsinkels­en ovenfor sine gjester.

– Vi gjør alt vi kan for at vi skal få skipene i trafikk, og beklager på det sterkeste overfor gjester som har bestilt turer med oss og sett fram til å reise med de nye skipene våre og også overfor folk og naeringsli­v langs kysten som blir berørt.

 ??  ??
 ??  ?? Havila Kystruten skal seile den klassiske rundreisen mellom Bergen og Kirkenes med fire nye skip. Det første er Havila Capella.
Havila Kystruten skal seile den klassiske rundreisen mellom Bergen og Kirkenes med fire nye skip. Det første er Havila Capella.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway