Altaposten

Truer statsråden etter slett jobb

- Av Tom Skoglund tom@altaposten.no

Bengt Rune Strifeldt (Frp) er skuffet over at scooterfol­ket overses i arbeidet med ny motorferds­ellov.

Tross kommende stortingsv­alg og et potensielt maktskifte, slipper ikke Bengt Rune Strifeldt (Frp) arbeidet med motorferds­elloven. Han har sendt inn skriftlig spørsmål til klima- og miljøminis­teren, som fram til et eventuelt regjerings­skifte er Sveinung Rotevatn (V).

Strifeldt spør «Vil statsråden lytte til befolkning­en og interessem­iljøene, og utvide det nedsatte Motorferds­elsutvalge­t med medlemmer fra snøscooter og Atv-organisajo­nene, og fra reiselivs- og utmarksnae­ringen for å sikre bedre legitimite­t for utvalgets konklusjon­er?»

Skuffelse

Altaposten har tidligere omtalt scooterfol­kets opptur da et bredt flertall i Stortinget endte med å be regjeringe­n endre motorferds­elloven slik at kommunene får mer å si.

– Men så ser vi med stor skuffelse at man setter sammen et motorferds­elutvalg uten representa­nter fra scooterbru­kere eller naeringsli­v som har inntekter knyttet til bruk av motorisert ferdsel i utmark. Det blir som å lage rammeverk for idretten uten at noen av idrettsorg­anisasjone­ne eller de som er tilknyttet idretten inviteres inn. I stedet henter man inn Den Norske Turistfore­ning, representa­nter fra reindrifta, Alta og omegn turlag – organisasj­oner som har signaliser­t at de ønsker en mer restriktiv motorferds­ellov, sier Strifeldt.

Inn for Stortinget på ny?

I det skriftlige spørsmålet til statsråden ligger det inne en trussel. Frp-representa­nten gjør det klart at partiet ut fra svaret vil «vurdere å løfte saken inn til ny behandling på Stortinget igjen dersom Statsråden ikke vil lytte til anbefaling­er om å utvide utvalget og invitere med medlemmer fra de berørte interesseo­rganisasjo­nene og berørte naeringsak­tører.

– Du er hard i klypa her?

– Ja, dette fordi Stortinget har bedt regjeringe­n å komme tilbake med en motorferds­ellov som sikrer lokalt selvstyre og redusert byråkrati i praktiseri­ngen av loven. Ikke minst pekes det også på at loven behandles annerledes enn andre lover, da statsforva­lter opptrer som beslutning­smyndighet etter forslag fra kommunen – i stedet for å vaere klageinsta­ns mens kommunen er beslutning­smyndighet. Når du i stedet setter ned et utvalg uten å ta med de berørte interesser som faktisk ønsker en slik endring, da vet man allerede hva konklusjon­en vil bli.

– Så er det også et vesentlig poeng at man har gitt utvalget frist til 1. desember 2023. Til og med da man jobbet fram hvordan man skulle styrke samisk språk, som er en rimelig omfattende oppgave, så fikk man kortere tid enn dette utvalget. Man kan spørre seg hvorfor, tordner Strifeldt.

 ??  ?? Bengt Rune Strifeldt (Frp) tar omkamp om sammensetn­ingen av utvalget som skal vurdere Motorferds­elloven.
Bengt Rune Strifeldt (Frp) tar omkamp om sammensetn­ingen av utvalget som skal vurdere Motorferds­elloven.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway