Altaposten

– 15 millioner er for lite

- Av Dennis Bjerring dennis@altaposten.no

Ali-sjef Vegard Ludvigsen betegner elve-midlene som en valgflørt.

– 15 millioner synes jeg høres lite ut.

Det var tirsdag at klima- og miljøminis­teren inviterte til et digitalt møte, der han blant annet fikk høre flere lokallags skildringe­r om en konstant kamp mot pukkellaks­en. På samme møtet avslørte han at det vil bli gitt 15 millioner kroner i neste års budsjett til spesifikke feller for sesongen 2023.

– Jeg mener vi må tenke litt større. Det er kanskje 10-15 elver som vil nyte godt av dette, spesielt i øst, kommentere­r Ali-sjef Vegard Ludvigsen.

– Ingen hemmelighe­t

Han er klar på at man i øst virkelig har stått i det. Tusenvis av pukkellaks er tatt opp fra små vassdrag.

– Men vi må ikke glemme Altaelva. Vi ser ikke mengdene pukkellaks på samme måte som i mindre elver.

Ali-sjefen er klar på at det ikke er noen hemmelighe­t at midler til slutt ville komme. Han mener det vil bli spennende å se hvilke elver som vil bli prioritert.

– Dette høres ut som en liten valgflørt. Vi følger spent med på Rotevatn, det er jo ikke sikkert han sitter i denne posisjonen til neste år, påpeker Ludvigsen.

Vet lite

Uten å avsløre for mye kan Ludvigsen fortelle at det er planlagt møter med gründere, som mener de kan knekke koden for hvordan oppgangen av pukkellaks i Altaelva skal stoppes.

– Vi vet enda lite om pukkellaks. Det er fremdeles mye synsing, og vi uttaler oss på forholdsvi­s tynt grunnlag. Vi ønsker oss mer kunnskap om arten, men det vi vet er jo at den er uønsket.

 ??  ?? Vegard Ludvigsen, daglig leder i Alta Laksefiske­ri Interessen­tskap (ALI), synes 15 millioner høres ut som begrenset nedslagskr­aft mot pukkellaks­en. (Foto: Dennis Bjerring)
Vegard Ludvigsen, daglig leder i Alta Laksefiske­ri Interessen­tskap (ALI), synes 15 millioner høres ut som begrenset nedslagskr­aft mot pukkellaks­en. (Foto: Dennis Bjerring)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway