Altaposten

Takk, Inge!

- Rolf Edmund Lund Ansvarlig redaktør

I 2021 er det kanskje naerliggen­de å tro at likestilli­ng er en selvfølge for fotballspi­llende jenter og gutter. Sånn har det ikke vaert og sånn er det nok fortsatt ikke.

Dessverre. Veien har vaert lang og kronglete for jentene. En vegg av fordommer møtte også pionerene på 1970- og 1980-tallet her i Alta, der både Alta IF og BUL mønstret en rekke sterke årsklasser med spillere.

Da er det ekstra grunn til å hylle de støttespil­lerne som bare var der, klare til å gjøre sitt aller ytterste for å legge til rette for trivsel, aktivitet og utvikling. Nylig avdøde Inge Ek sto i spissen for heiagjenge­n som skjønte at Alta If-jentenes ambisjoner fortjente en sportslig horisont, noe mer enn velmente klapp på skuldra og takk for innsatsen etter tenårene. Nå er det nok lek, bli voksen.

Ofte er det mamma og pappa som tar tak. Mette og Toril hadde en pappa som stilte 100 prosent opp, fordi de fortjente det. Like meningsfyl­t er det å støtte lagvenninn­ene og kollektive­t, med et slitesterk­t samhold og vennskap i bunnen.

Moralsk og prinsipiel­l støtte er så sin sak, men jobben skal gjøres i hverdagen. Som trenere, ledere, sponsorjeg­ere, anleggsbyg­gere og motivatore­r for jenter som innerst inne tvilte på aksept og respekt, for eksempel i mediene og offentligh­eten.

De som har trent jentespill­ere og vaert en del av apparatet rundt lagene, skjønner at veien mot sportslig utvikling består av noen ekstra økter i all slags vaer. Hele året. Det tok sin tid før vi fikk en Christine Bøe Jensen i Finnmark.

Alta IF var for drøyt ti år siden bare målforskje­ll fra opprykk til eliteserie­n, et direkte resultat av ildsjeler og talenter i damefotbal­len, en kultur nedarvet fra Inge Ek og hans like. BUL overtok stafettpin­nen på en ypperlig måte noen år senere. Det viktigste er å ha en utviklings­arena som kan innfri drømmer.

Inge Ek sto lenge før dette i spissen for etablering­en av Altaturner­ingen, en fantastisk idrettsfes­t for både jenter og gutter siden 1982. Det har betydd ekstremt mye for hele regionen i 40 år.

Det er derfor en respektert idrettsled­er som blir hyllet og takket for sin innsats i forbindels­e med søndagens 2. divisjonsk­amp i Finnmarksh­allen. Takk for jobben, Inge!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway