Altaposten

Stem for klima, miljø og rettferdig­het

- Amy Brox Webber Stortingsk­andidat SV i Finnmark

Denne valgkampen har handla om klima, miljø og rettferdig fordeling – vår tids viktigste utfordring­er. Enkelte partier har forsøkt å få dette til å vaere et enten eller, at valget står mellom klima og miljø eller rettferdig­het.

I SV mener vi at klimakrisa og ulikhetskr­isa må løses i sammenheng med hverandre. Derfor har vi utarbeida og publisert planen Rettferdig grønt skifte, som ligger åpent på SVS hjemmeside. Her viser vi hvordan vi kan kutte klimautsli­ppene tonn for tonn samtidig som vi reduserer forskjelle­ne og tar hele landet i bruk. Vår plan er også en invitasjon til allianseby­gging med alle som et opptatt av det grønnes skiftet skal skje på en rettferdig måte.

Stem for klima og miljø!

Skal vi få til et rettferdig grønt skifte, må hele landet involveres, og omstilling­en av samfunnet må bidra til å redusere forskjelle­ne i samfunnet og styrke velferden. Landet vårt er bygget på rikdom fra hav og jord, fjell og fjord. Sikrer vi en baerekraft­ig forvaltnin­g og felles eierskap, kan naturen fortsette å gi oss mat, arbeidspla­sser og gode opplevelse­r i uoverskuel­ig framtid. Et rettferdig grønt skifte vil skape nye arbeidspla­sser i Finnmark og sikre at en større del av verdiskapi­nga skjer her.

SV vil derfor:

– Nå Norges klimamål. Vi skal kutte nok utslipp i Norge slik at vi i 2025 er i rute til å nå de norske klimamålen­e for 2030. Vi kan ikke lete etter ny olje, eller bygge ut nye oljefelt. Subsidieri­ngen av oljeselska­pene skal ta slutt.

– Ha en massiv grønn utbygging. Vi skal sikre arbeidspla­sser og bygge hele landet gjennom massive investerin­ger i grønn teknologi, industri og energi. Gjennom en grønn folkebonus vil SV sikre en rettferdig fordeling av goder og byrder.

– Ta vare på naturen. Nedbygging­en av norsk natur og tapet av naturmangf­old skal stanses gjennom mer vern og nei til naturødele­ggende utbygginge­r.

– Vi skal satse på en god infrastruk­tur i Finnmark med gode veier, havner, og flyplasser. Tida for nye motorveier i Sør-norge er forbi.

– Ta havet tilbake og jorda i bruk. For å skape en baerekraft­ig og fremtidsre­ttet utvikling av Norge vil SV ta havet tilbake til kystsamfun­nene, og ta våre spredte jordressur­ser i bruk igjen.

Stem for rettferdig­het!

Norge må bli et mer rettferdig land. SV vil skape et Norge der du ikke blir blakk hvis du må gå til tannlegen, der skolefriti­dsordninge­n er gratis og der fellesskap­et er der for hver eneste en av oss, hvis jobben ryker eller helsa skranter. De som har mest betaler mer skatt, mens de som har minst betaler mindre.

Vi har historiske muligheter til å gjenreise nasjonen som et solidarite­tssamfunn med små forskjelle­r og en sterk velferdsst­at som gjør at folk kan bo og jobbe i hele landet. Gjennom en radikal omfordelin­gspolitikk er SV klar til å reversere de usosiale kutt høyresida har stått for, og vi skal bygge ut en velferdsst­at i hele landet slik at folk kan leve og bo der de selv ønsker. Det er tid for rettferdig­het!

Derfor, stem for miljø og rettferdig­het, stem SV!

 ??  ?? Amy Brox Webber redegjør for hva som er prioritet for SV. (Foto: Finnmark SV)
Amy Brox Webber redegjør for hva som er prioritet for SV. (Foto: Finnmark SV)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway