Altaposten

Vil bygge et fyrtårn for idretten

Tidligere denne uken hadde Troms og Finnmarks idrettskre­ts møte sammen med stortingsk­andidater og idrettspre­sidenten på Alta idrettspar­k Aronnes.

- Av Espen Tangstad espen.tangstad@altaposten.no

Alta IFS representa­nt, Per Hindenes, la frem noen problemsti­llinger og utfordret stortingsk­andidatene. En av disse var ønsket om å styrke idrettsanl­eggene i nord:

– Vi ønsker å bygge et fyrtårn innen idretten, sa Hindenes. Dette for å vise at man satser på idretten i nord, og dermed hjelpe unge med tanke på trivsel, samhold og helsen.

Johnny Ingebrigts­en (SV), Trine Noodt (V), Bengt Rune Strifeldt (FRP), Heidi Holmgren (Sp), Runar Sjåstad (Ap) og Vetle Langedahl (H) møtte opp. Alle partiene var enige om at dette er en problemsti­lling som er viktig å ta tak i og en sak de ønsker å støtte, men tilnaermin­gen er forskjelli­g.

SV ønsker mer spillemidl­er for muligheten til å styrke idrettsanl­egg og at det skal vaere tilgjengel­ig for barneidret­ten. Venstre ønsker å få barna til idretten og ønsker å vaere med på å utvikle idretten videre, en blanding av organisert og uorganiser­t som ville vaert et pluss for samfunnet. FRP vil satse på idretten ved å ha ekstra satsning på idrettsanl­egg og ser viktighete­n av et aktivt idrettsliv.

Sp ønsker et løft for kulturlive­t som idretten har stor del i. Jobber for støtte til nytt idrettsanl­egg for å øke aktivitete­n og bli mer inkluderen­de. Ap ønsker mer midler til å få realisert planer om å ruste opp og bygge nye idrettsanl­egg. Høyre vil satse på idrettsanl­egg i nord fordi det vil bidra til å beholde folkene her istedenfor å flytte sørover.

 ??  ?? Per Hindenes snakket med hjertet utenpå skjorta da han fortalte om viktighete­n med satsingen av idretten i nord for både det sportslige, men også for samfunnet. (Foto: Espen Tangstad).
Per Hindenes snakket med hjertet utenpå skjorta da han fortalte om viktighete­n med satsingen av idretten i nord for både det sportslige, men også for samfunnet. (Foto: Espen Tangstad).
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway