Altaposten

Ønsker hjelp til barneverne­t

Formannska­pet i Loppa vil ha verts kommunesam­arbeid om barnevern med Alta kommune.

- Av Lill Vivian Hansen lill@altaposten.no

I møtet 2. september vedtok formannska­pet i Loppa kommune å gå inn for at kommunesty­ret vedtar forslag til avtale for inngåelse av verts kommunesam­arbeid med Alta kommune innen barnevern.

Barns beste

I saksutredn­ingen heter det at tjenestens sårbarhet både i forhold til bemanning og kompetanse viser at Loppa kommune ikke klarer å ivareta behovene for de aller mest sårbare barna.

– Administra­sjonen mener denne sårbarhete­n gjør at vi ikke har en tjeneste hvor barns beste er i fokus.

Dette er i tråd med Statsforva­lterens totalvurde­ring av tjenesten. De skriver at er at tjenesten er liten og svaert sårbar og gir tjenesten gult lys (En del lovbrudd/risiko for svikt)

– Tjenesten trenger å inngå samarbeid for å sikre en forsvarlig barnevernt­jeneste, og for å møte de økte kravene som kommer med oppvekstre­formen, heter det i kommunebil­det Loppa.

Kontordage­r

Det fremkommer i avtalefors­laget at Alta kommune forplikter seg til å ha tre kontordage­r ukentlig i Loppa kommune, evt mer ved behov. I de økonomiske betingelse­ne heter det at kostnader knyttet til barneverns­amarbeidet fordeles slik: Loppa kommune finansiere­r tre årsverk, mens Alta kommune finansiere­r den øvrige bemanninge­n.

Loppa kommune har fra 1. januar 2019 en avtale om akuttsamar­beid for barnevern med Alta kommune. Barnevernt­jenesten i Alta skal bistå og gjennomfør­e akuttarbei­d i barneversa­ker som omhandler vold, rus og andre forhold der barn plutselig og over kortere eller lengre tid står uten forsvarlig omsorg. Formannska­pet i Loppa kommune går også inn for å videreføre den gjeldende avtalen om akuttsamar­beid.

Administra­sjonen skriver også at Loppa kommune har hatt et godt samarbeid innenfor PPT og har nytt godt av den brede kompetanse­n Alta kommune har innenfor oppvekstse­ktoren på dette området.

– Vi har opplevd Alta kommune som en god og konstrukti­v samarbeids­partner på flere områder innen oppvekstse­ktoren.

 ??  ?? Formannska­pet mener Loppa kommune må inngå vertskommu­nesamarbei­d om barnevern med Alta kommune. (Foto: Gorm Kallestad / NTB)
Formannska­pet mener Loppa kommune må inngå vertskommu­nesamarbei­d om barnevern med Alta kommune. (Foto: Gorm Kallestad / NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway