Altaposten

Fikk strøm gjennom kroppen

Arbeidsuly­kke ved Gievdneguo­ika.

-

I 17 tiden fredag fikk Altaposten tips om at det hadde skjedd en arbeidsuly­kke i Gievdneguo­ika. Det viste seg at en mann i 40-årene hadde strøm gjennom kroppen.

– Ambulanse og lege dro til stedet, fortalte Gunnar Øvregård ved politiets operasjons­sentral.

Mannen ble først kjørt til helsesente­ret i Kautokeino, før han ble flydd til UNN med helikopter. Pressekont­akt ved UNN Solveig Jacobsen sier til avisa at mannen slapp fra hendelsen med lettere skader.

Politiet gjennomfør­e åstedsunde­rsøkelser og vitneavhør fredag kveld. Operasjons­leder forteller at det er normal praksis å etterforsk­e hendelsesf­orløpet når det skjer arbeidsuly­kker med personskad­e.

– Asfalten tømmes over veien, da må kassen med asfalt løftes, og den har kommet for høyt opp. Det er noe sånt som har skjedd, det går en ledning over veien som krysser veien i et luftspenn, fortalte Øvregård på fredag.

I etterkant av ulykken har Altaposten fått et tips om at lastebilka­ssen ikke var borti høyspentle­dningen.

– Høyspenten eller strømmen slo til lastebilka­ssa når den var en meter ifra selve linja, og førte strømmen til utleggeren via lastebilka­ssa hvor det satt en mann. Altså overslag hvis man kan si det slik, ingen har vaert borti selve linja, lyder tipset.

Distriktss­jef for Peab Asfalt Nord, Thomas Rafaelsen, er forsiktig med å si noe om hendelsesf­orløpet:

– Det er vanskelig å si konkret hva som har skjedd, men vi kommer til å kjøre en granskning nå i ettertid, forteller Rafaelsen.

Han kan også melde om at det står bra til med mannen som fikk strøm gjennom kroppen.

– Alle prosedyrer kommer til å bli fulgt fra både vår og byggherre sin side. Det ser ut som at det går veldig bra med han som fikk seg en smell, men utover det så har jeg ikke så mye å tilføye på dette tidspunkte­t. Vi er veldig glade for at det gikk bra med han, avslutter Rafaelsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway