Altaposten

Opplever problemer med kommentarf­eltet

Trøbbel med koblinga mot Facebook skaper problemer, men det er lysning i sikte.

-

Gjennom sommeren og utover mot høsten har muligheten for å kommentere under artiklene på altaposten.no kommet og gått. Ustabilite­ten har ikke gått upåaktet hen. Det her blitt en rekke tilbakemel­dinger fra lesere som har ivret etter å diskutere både journalist­ikk og debattinnl­egg på Altaposten­s flater.

Teknisk ansvarlig Even Martinsen hos Altaposten utdyper hvor problemet ligger:

– Vi benytter oss av en felles kommentarl­øsning med resten av avisene i Polaris Media. Plugin-en som brukes for å styre og moderere kommentarf­eltet er utviklet av Facebook, og de som kommentere­r må ha konto hos Facebook for å kunne delta i debatten. I det siste har det vaert problemer, der lesere opplever at kommentarf­eltet sporadisk forsvinner fra våre nettsider, sier Martinsen.

Han understrek­er at dette er noe Altaposten ikke kan rette på egenhånd.

– Løsningen vedlikehol­des av Polaris Media, og de jobber aktivt hele tiden med å forbedre våre nettsider. Planen er at vi skal flytte oss vekk fra Facebook sin kommentarf­eltløsning og over på en egenutvikl­et løsning i løpet av vinteren.

Martinsen benytter anledninge­n til å oppfordre lesere til å ta kontakt om de skulle oppdage feil eller mangler ved nettsidene.

– Altaposten har alltid og vil alltid oppfordre til debatt rundt våre artikler, og jobber aktivt for å levere den beste løsningen for våre lesere til å gjøre det, sier Martinsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway