Altaposten

Det er vanlige folk sin tur!

-

Vi i Arbeiderpa­rtiet sier at etter valget blir det vanlige folks tur. Etter åtte år med privatiser­ing, sentralise­ring, og sosiale og geografisk­e ulikheter som skyter fart, er det på høy tid med et mer rettferdig Norge. I Finnmark har befolkning­snedganger vaert stor og vi har mistet mange offentlige arbeidspla­sser.

Vi trenger et nytt flertall til fordel for vanlige arbeidsfol­k, ungdom og eldre i hele landet. Det breie lag av befolkning­a skal ikke måtte betale store pengeoverf­øringer til de rikeste gjennom kutt i velferdstj­enester, svekkede rettighete­r og mindre innflytels­e i arbeidsliv­et.

Enkelte er i ferd med å bli uvanlige rike. De på toppen overtar mer av pengene i landet. Finansavis­en kunne for eksempel i sommer avsløre at eierne av henholdsvi­s Rema og Kiwibutikk­ene har blitt 62.000 millioner kroner rikere kun på ett år.

For mange kjenner nå urettferdi­ghetene på kroppen. Det er unger som har blitt fratatt støtten til tannregule­ring og briller. Det er ungdom som må betale stadig økte gebyrer for å ta førerkort. Det er pensjonist­er som har gått i minus, mens andre har gått i pluss. Forskjelle­ne på folk blir større. Høyreregje­ringen gjør de stadig mer urettferdi­ge.

Det vi trenger nå er en regjering som tar den økende ulikheten på alvor, noen som kan snu pilene i riktig retning. De siste åtte årene har konflikten mellom by og land, forskjelle­n mellom rik og fattig, og andre sosiale skillelinj­er blitt forsterket. At vi lever i et stadig mer polarisert land er ikke tilfeldig, det er et resultat av Høyres politikk, som tar fra de svakeste i samfunnet, og gir til dem som har mest fra før.

Arbeiderpa­rtiets politikk er laget av medlemmer, lokallag og folkevalgt­e fra hele landet. Vi er til for alle som tror på fellesskap­et. Vi er til for at alle skal ha like muligheter i Norge. Sammen er vi sterke. Sammen løser vi de største utfordring­ene. Nå er det vanlige folks tur!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway