Altaposten

– Tar det på min kappe

- Av Espen Tangstad espen.tangstad@altaposten.no

Alta gikk på sitt tredje strake tap i Postnord-ligaen søndag ettermidda­g. Avstanden til toppen blir større og større.

I en kamp hvor de gule og blå måtte vinne for å holde følge i toppen, skulle det ikke gå lang tid før alarmklokk­ene begynte å ringe i hallen. Eidsvold tok ledelsen via Jørgen Kolstad så vidt etter at kampen var startet. Kolstad utnyttet sjansen sin godt, da Alta-forsvaret ikke klarte å få ballen vekk fra egen 16-meter.

Gjestene økte ledelsen etter 19 minutter etter at Benedict Lethabo Notoane satte ballen i mål fra et frispark, hvor Alta-keeper Marius Tollefsen ble stående på linja og se på ballen treffe nettmasken­e. Håvard Nome, som kåres til Altas beste spiller, tente et lite håp om å komme inn i kampen igjen da han på lekkert vis plasserte ballen i mål med et langskudd. Alta presset voldsomt på, men klarte aldri å få balanse i regnskapet før pause.

Presset økte på det første kvarteret etter sidebytte, men heller ikke denne gangen klarte Alta å score mål. Marius Tollefsen hadde en svaert viktig redning, etter at de oransjekle­dde gjestene fikk en livsfarlig kontring.

I motsetning til Alta, tok Eidsvold vare på sjansene de fikk, samtidig som Andre Trandum Nordlie scoret sitt kanskje beste mål noensinne. Midtstoppe­ren trikset seg forbi forsvaret og satte ballen i mål og gjorde jobben for tre poeng til hjemmelage­t ekstremt vanskelig. Pål Even Heggelund prøvde å svare umiddelbar­t, men var kun et treff i tverrligge­ren unna mål.

Finne motivasjon­en

Alta-trener Vidar Johnsen sier at natt til mandag har vaert preget av skuffelse grunnet tapet mot Eidsvold. Han er sikker på at både trenerteam­et og spillerne skal finne motivasjon­en fram mot helga og i de resterende kampene.

– Tankene jeg sitter igjen med fra kampen er at vi er bedre spillemess­ig, men vi scorer lite og slipper inn for mye. Det er ingenting å si på spillernes innsats og lojalitet, så det går ikke an å skylde på enkeltspil­lere, sier Johnsen.

– Vi vinner og taper som et lag. Nå skal vi gi alt vi kan, finne motivasjon­en og det burde ikke vaere vanskelig fordi vi elsker fotball og elsker det vi holder på med, sier Johnsen.

– Nå skal vi gjøre så godt vi kan for å stå løpet ut på best mulig måte. Vi skal gjøre det vi kan også får vi se hvor vi ender opp til slutt, sier han.

Tar ansvar

De gule og blå står med 29 mål på 17 kamper som gir et målsnitt på 1,7 per kamp. Som treneren sier, det scores for lite og slippes inn for mye. Johnsen er enig i at tabellen ikke lyver og ønsker å ta støyten selv.

– Vi scorer ikke nok. Sjansene er der, men vi må score på de sjansene. Det tar jeg på min kappe. Sånn er fotballen. Det er skikkelig dritt når man står i det selv, og det er tungt når vi ikke leverer, sier Johnsen.

Håper folk vil støtte laget

I de siste kampene har det ikke vaert like mange supportere på tribunen som ønsket. Johnsen håper fortsatt at folk ønsker å komme på kamp for å støtte og peker seg spesielt ut kampen mot Bodø/ Glimt i cupen den 22. september.

– Vi ønsker flere på kamp som kan gi oss støtte. Nå har vi snart også en hjemmekamp mot Glimt i cupen som vi håper blir en folkefest, sier Johnsen.

 ??  ?? Alta fikk det tøft i kampen mot Eidsvold i Smartdok Arena søndag ettermidda­g. I en kamp man måtte vinne, ble det dessverre det tredje strake tapet i ligaen. (Foto: Espen Tangstad)
Alta fikk det tøft i kampen mot Eidsvold i Smartdok Arena søndag ettermidda­g. I en kamp man måtte vinne, ble det dessverre det tredje strake tapet i ligaen. (Foto: Espen Tangstad)
 ??  ?? Vidar Johnsen tar på seg ansvaret for at ting ser slik ut som det gjør. Selv om han er en skuffet mann akkurat nå, ønsker både trenerteam­et og spillerne å finne motivasjon­en for å slå hardt tilbake.
(Foto: Espen Tangstad)
Vidar Johnsen tar på seg ansvaret for at ting ser slik ut som det gjør. Selv om han er en skuffet mann akkurat nå, ønsker både trenerteam­et og spillerne å finne motivasjon­en for å slå hardt tilbake. (Foto: Espen Tangstad)
 ??  ?? Håvard Nome ble kåret til Altas beste og var også de gule og blås eneste målscorer i søndagens kamp. (Foto: Espen Tangstad)
Håvard Nome ble kåret til Altas beste og var også de gule og blås eneste målscorer i søndagens kamp. (Foto: Espen Tangstad)
 ??  ??
 ??  ?? Alta og Eidsvold hadde minnesmark­ering før kampstart som en hyllest til Inge Ek. (Foto: Espen Tangstad)
Alta og Eidsvold hadde minnesmark­ering før kampstart som en hyllest til Inge Ek. (Foto: Espen Tangstad)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway