Altaposten

Går mot nytt rekordår

- Av Freddy Ludvik Larsen freddy@altaposten.no

Siden pandemien brøt ut settes det stadig nye rekorder i bobil- og campingvog­nsalget.

Etter en overrasken­de omsetnings­rekord første året med pandemi kan A.K Mathisens landbrukss­ervice krysse av for ytterliger­e økning i salget av campingvog­ner og bobiler når sommeren 2021 blåses av. campingvog­ner fra årsskiftet og frem til midten av juni har økt med 12 prosent på landsbasis, i forhold til samme periode i fjor. Av 2.933 solgte, er 1.537 bobiler.

Mathisen sier at turglade nordmenn gjerne ønsker god plass når de skal handle ny bobil eller campingvog­n.

– Vi ser at når eksempelvi­s familiefol­k skal gå til investerin­g er det gjerne sengeplass til hele familien som er viktig. At alle har en ferdig oppreid soveplass.

– Men kanskje den største forskjelle­n de siste årene er at kjøpergrup­pen stadig blir yngre. Dette begynte vi å merke tendenser til allerede før pandemien, at stadig yngre ønsker å farte rundt i bobil eller campingvog­n med hele familien, sier Mathisen.

Hadde vi hatt flere inne hadde vi solgt dem også. Det er for tidlig å bli fri. I tillegg har vi solgt godt med bruktmodel­ler, forklarer han.

Daglig leder vil ikke spå hvordan neste år blir.

– Det er vanskelig å spå neste år, men det vil vel neppe bli ytterliger­e oppgang, for fremover blir det muligens også begrensnin­ger for hvor mye vi får lov å bestille inn, sier han.

Og fortsetter:

– Leverandør­er melder allerede at de vil slite med å mette markedet på grunn av begrensnin­ger i produksjon. Dette betyr også at det kan bli forsinkels­er på nye modeller vi skal få inn.

 ??  ?? Tor-einar Mathisen ved A.K Mathisens landbrukss­ervice forteller om eventyrlig økning i omsetninge­n: – Vi merker at stadig flere yngre folk kjøper, og de vil ha god plass og grei komfort når de investerer i bobil eller campingvog­n, sier han. (Foto: Freddy Ludvik Larsen)
Tor-einar Mathisen ved A.K Mathisens landbrukss­ervice forteller om eventyrlig økning i omsetninge­n: – Vi merker at stadig flere yngre folk kjøper, og de vil ha god plass og grei komfort når de investerer i bobil eller campingvog­n, sier han. (Foto: Freddy Ludvik Larsen)
 ??  ?? I tillegg til den tradisjone­lle bobilen og campingvog­nen finnes det også nye løsninger på markedet. – En slik type bobil passer godt for den aktive personen, sier daglig leder ved Alta Caravan, Svein E. Johannesse­n. (Foto: Freddy Ludvik Larsen)
I tillegg til den tradisjone­lle bobilen og campingvog­nen finnes det også nye løsninger på markedet. – En slik type bobil passer godt for den aktive personen, sier daglig leder ved Alta Caravan, Svein E. Johannesse­n. (Foto: Freddy Ludvik Larsen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway