Altaposten

– Vi har ikke hatt mye tid å lete etter ansatte

- Av Anastasiya Fedotova anastasyia@altaposten.no

Med ansvar for nye mattilbud og tilstedeva­erelse på festivaler, passerte Wenche og Kenneth 500 arbeidstim­er på en måned. – Folk synes vi er tøffe. 1. august tok Kenneth Svendsen og Wenche Ånetsen over Hoftepluss og Fy fader. Etter det har det blitt skralt med fritid for paret.

– Det har gått utrolig bra, vi er nok litt lite ansatte, men vi har ikke hatt så mye tid til å lete etter ansatte, forteller Kenneth med et smil.

Med to festivaler, samt konfirmasj­oner som ble flyttet fra våren til høsten, har det vaert fullt kjør for Kenneth og Wenche, som i tillegg til UNO cafe, Hoftepluss og Fy fader, driver UNO Catering. Med ansvar for såpass mange spiseplass­er, skal ansvaret deles.

– Det er nok ingen av oss som blir å vaere her daglig, men vi har ansatt en butikksjef. Han Torkel, han har vaert sjef for restaurant­en på UNO så han flytter vi over, forteller Kenneth.

Kjøpte livsverket

Da Asbjørn Sandøy først kom med nyheten om at han skulle selge livsverket, tok det ikke lang tid før en kjøper meldte seg. Da det skar seg og kjøperen trakk seg, bestemte Kenneth og Wenche seg for å kjøpe livsverket til Asbjørn.

– Det skjedde ganske spontant, Asbjørn snakket lenge om å selge Hoftepluss og Fy fader. Vi har snakket litt da og nå om løst og fast, og jeg nevnte for han at han skulle ta kontakt dersom han skulle selge. Så kom det en annen inn i bildet som skulle kjøpe og overta, men så trakk han seg, forteller Kenneth og tilføyer;

– Da gikk det ganske kort tid, og vi bestemte oss for å kjøpe.

Ut med Kokkejaeve­len

Da Kenneth og Wenche tok over, kunne de fortelle at de hadde spennende planer for Hoftepluss og Fy fader, noen er satt i gang, mens andre vil de enda ikke røpe.

– Vi kan enda ikke gå ut med det fordi vi har ikke fått bekreftet det. Der er et konsept som vi rett og slett sliter med å få utstyr til å lage, og råvaretilg­angen er vanskelig på grunn av korona. Men jeg kan si at det er fra ett land utenfor Europa, sier Kenneth med ett lurt smil.

Innholdet på salgshylla har endret seg, og noen disker har duoen allerede nådd å bytte ut. I hyllene vil man nå kunne finne et utvalg som ligner på det som var å finne i hyllene da UNO Catering og delikatess­e hadde butikk i gamle sentrum. For å få ut kokkejaeve­lens produkter ble det kjørt en «ut med kokkejaeve­l’n»-kampanje. Men noe av det gamle utvalget vil fremdeles vaere å finne i disken.

– Inntil videre beholder vi baguettdis­ken, for den er sannsynlig­vis Norges beste baguettdis­k. Da er det bare tull å gjøre for store endringer der, men det kan hende det kommer en eller to nye typer inn, og da forsvinner kanskje en eller to av de andre typene. Det er ikke her vi finner de store endringene, sier Kenneth.

I løpet av september blir det navneendri­ng. Både disken og salatbaren vil få nye skilt.

– Vi har bestemt oss for å beholde Uno-navnet, UNO delikatess­e vil erstatte Hoftepluss, så blir det UNO snackbar som erstatter Fy fader. Vi holder på med logoutform­ing, sier Kenneth.

Salatbaren og varmmatbuf­een vil fortsatt bestå, men med et noe annerledes utvalg.

Fritid?

 ??  ?? To av diskene er allerede byttet ut, snart vil også resten av diskene fornyes. Men baguettdis­ken, den vil ikke forsvinne, forsikrer Kenneth Svendsen.
To av diskene er allerede byttet ut, snart vil også resten av diskene fornyes. Men baguettdis­ken, den vil ikke forsvinne, forsikrer Kenneth Svendsen.
 ??  ?? I juli kunne Asbjørn «Kokkejaeve­l» Sandøy juble over salget av Hoftepluss til Wenche og Kenneth.
I juli kunne Asbjørn «Kokkejaeve­l» Sandøy juble over salget av Hoftepluss til Wenche og Kenneth.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway