Altaposten

– Det blir nok litt arbeid på kveldstid

- Av Dennis Bjerring dennis@altaposten.no

Kompisene Henning Rushfeldt (21) og Sebastian André Strøm (20) satser med eget klesmerke.

– Når muligheten kom, egentlig litt ut av intet, måtte jeg bare ta den, forteller Sebastian André Strøm.

Navnet på klesmerket, «The Shock Factor», vil du kunne se på flere steder i landet, og kanskje på verdensbas­is, dersom alt går som planlagt.

– Ambisjonen er å bli et stort merke, sier altavaerin­g og daglig leder Henning Rushfeldt (21) i The Shock Factor.

17. september

Nettbutikk­en skal allerede 17. september vaere oppe å gå, og selv om merket i oppstartsf­asen kun vil vaere tilgjengel­ig innenfor våre egne landegrens­er, er det hårete målet å kunne sende produkter til for eksempel USA i fremtiden.

– Det er i dag enklere å nå ut til hele verden enn før. En i Norge kan se klaerne du har på deg, like fort som noen i USA, påpeker Strøm.

Som logo og navn hinter til er det treningskl­aer som skal selges. Det er det en god grunn til. Både Rushfeldt og Strøm er nemlig svaert engasjert i trening.

– Det sies man skal gjøre noe man virkelig brenner for, og vi brenner begge for styrketren­ing. Vi starter opp med collegegen­sere, t-skjorter og bukser, forteller Rushfeldt.

Hardt arbeid

Rushfeldt har fagbrev som industrime­kaniker. Strøm studerer på sin side innovasjon og ledelse ved Universite­tet i Tromsø. De er klar over at det venter de hardt arbeid dersom de skal kunne slå gjennom med suksess.

– Det blir nok litt arbeid på kveldstid, så får vi se hva det utvikler seg til. Det hadde absolutt vaert artig å kunne leve av dette, men vi må ta det som det kommer å se hvordan markedet tar det, forteller Rushfeldt.

– Hva ligger bak navnet i klesmerket?

– Vi skal prøve å skape et samfunn der man pusher og hjelper hverandre å få ut sitt fulle potensiale, forklarer Rushfeldt.

– Å skape den beste versjonen av seg selv, og å styrke sin egen tro på at man kan nå målene sine uansett hva andre sier. Det er det du selv tror på som betyr noe, uansett hvilken situasjon du er i, legger Strøm til.

Nm-vinnere sørget for god PR

At både Strøm og Rushfeldt tilsynelat­ende har drivkrafte­n som kreves, for å lykkes med The Shock Factor er det liten tvil om. Man sier all PR er god PR.

4. og 5. september ble Norgesmest­erskapet i vektløftin­g for ungdom, junior og veteran arrangert i Elnesvågen, og der utstyrte de flere utøvere fra både Alta og Tromsø med plagg i det ferske merket.

– Det er klart at det er fint å få markedsfør­t gjennom utøverne. Jeg er stolt av alle som konkurrert­e, og det var mye bra løfting av alle. Dette er bare starten, poengterer Strøm.

Med seg hjem fikk utøvere fra Alta tre gullmedalj­er i sine respektive klasser. God reklame for det ferske klesmerket, som snart blir tilgjengel­ig til massene.

– Vi begynner å bli klar for slipp av vår første kolleksjon nå, sier Sebastian.

På spørsmål om hvordan man går frem for å starte et eget klesmerke, er det mye viktig å tenke på, ifølge Strøm.

– Du må ha et godt konsept og en god idé. Du må finne en leverandør som har de riktige verdiene, som passer på arbeideres rettighete­r og gir grei lønn. Vi er heldig med «vår» produsent. Vi har god kontakt med de og får veldig mye støtte, avslutter Sebastian kort og konsist.

 ??  ?? Sebastian André Strøm (t.h) mener en idé og et konsept som betyr noe, er viktig dersom du skal inn i klesbransj­en meg eget merke. Her poserer han med Norgesmest­er Samuel Giraldo, som under NM i vektløft brukte klaer fra The Shock Factor. (Foto: The Shock Factor)
Sebastian André Strøm (t.h) mener en idé og et konsept som betyr noe, er viktig dersom du skal inn i klesbransj­en meg eget merke. Her poserer han med Norgesmest­er Samuel Giraldo, som under NM i vektløft brukte klaer fra The Shock Factor. (Foto: The Shock Factor)
 ??  ?? Altavaerin­gen Henning Rushfeldt (21) satser med kompisen med eget klesmerke. 17. september ble satt som startdato for nettbutikk­en. (Foto: Privat)
Altavaerin­gen Henning Rushfeldt (21) satser med kompisen med eget klesmerke. 17. september ble satt som startdato for nettbutikk­en. (Foto: Privat)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway