Altaposten

Posten i ny pakning

- Av Bjørn Martin Lyng bjorn@altaposten.no

Butikkene gjør seg klare til å fylle pakkehylle­ne når det naermer seg jul.

I april stengte Posten dørene på Amfi, med det var en lang historie med eget postkontor også avsluttet. I løpet av året er det dagligvare­butikkene som har tatt over ansvaret, og både Rema 1000 på sentrum og Extra på Elvebakken har hatt litt å sette seg inn i. Derfor har det vaert greit med hjelp fra noen som kan systemet.

Mye å passe på

– Jeg var ganske rask med å høre om noen av de som jobbet på Posten hadde planer videre. I det øyeblikket jeg fikk bekreftet at vi fikk post i butikk, hørte jeg med Anette Jensen om hun var interesser­t i jobb her, og vi var så heldige at hun var sa ja til det, forteller Kjetil Haugsnes, kjøpmann på Rema 1000 Alta.

Alle butikkmeda­rbeiderne har nå gått gjennom et opplaering­sprogram på nett, med siste del av opplaering­en i butikken etter det.

– Det er veldig greit å ha en som kan alt. Det er en million småting man ikke tenker på før man skal stå og gjøre det.

Tilbakemel­dingene Haugsnes har fått, er både at det er enkelt, og også at det er godt å kunne hente posten helt til klokka 23.

Trekker kunder

På Coop Extra Elvebakken så butikksjef Ove Mannsverk bare positivt på å få Posten inn i butikken.

– Det betyr mest sannsynlig litt flere kunder innom, og enda flere folk i arbeid.

Ronny Saetermo Johansen har jobbet med

Post i butikk siden oppstarten i 2001, og ble rullert over fra Coop i Bossekop da postansvar­et der gikk over til Bunnpris.

– Man er ganske godt innført i systemet, så prøver man å få overført det til de ansatte her. Det er litt å sette seg inn i, men ikke like mye som da det var banktjenes­ter og hele sulamitten.

Foreløpig er det godt med plass til pakker, men kapasitete­n testes nok litt mer når vinteren og «Black Friday» inntreffer.

– Det er fra tilbudene starter i november at vi får startskudd­et på større mengder. Jeg tror vi er godt skodd for det, vi har godt med lagerplass på baksida, forsikrer Mannsverk.

På toppen

Pakker fra netthandel økte med hele 48 prosent i koronaåret 2020, men det er forventet at dette jevner seg ut når vi nå går mot en mer normal hverdag. Troms og Finnmark ligger i toppen på netthandel, og i 2020 handlet hver innbygger i snitt 14 prosent mer enn resten av Norges befolkning.

 ??  ?? Kjøpmann Kjetil Haugsnes tror ikke kundene har noe imot å kunne hente pakker helt til klokka 23. (Begge foto: Bjørn Martin Lyng)
Kjøpmann Kjetil Haugsnes tror ikke kundene har noe imot å kunne hente pakker helt til klokka 23. (Begge foto: Bjørn Martin Lyng)
 ??  ?? Ove Mannsverk, butikksjef på Extra Elvebakken, har fått med seg Ronny Saetermo Johansen som postansvar­lig. Ronny har jobbet med Post i butikk siden 2001.
Ove Mannsverk, butikksjef på Extra Elvebakken, har fått med seg Ronny Saetermo Johansen som postansvar­lig. Ronny har jobbet med Post i butikk siden 2001.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway