Altaposten

Takk til Pasientfok­us og tanker etter stortingsv­alget

- Svein Aasegg

Etter ferdig opptalt valgresult­at i Finnmark finner jeg tiden inne til å oppfordre til å rope et høyst fortjent rungende HURRA for hjerteligs­t å gratulere Irene Ojala og hennes utrettelig­e medarbeide­re med strålende måloppnåel­se kronet med seier og stortingsp­lass - som lønn for nitid selvpålagt og langvarig utrettelig strev, reising og innsats for en sak som gjelder marginer mellom liv og død for pasienter og fødende i hele Finnmark. Godt og gledelig er også å se:

1) At Bengt Rune Strifeldt også kom inn igjen på Stortinget - og vi dermed ser ut til å få med 2 gode forkjemper­e for mer rettferdig og lik helsetilbu­ds- og sykehusstr­uktur til beste for hele folket i Finnmark – uansett hvor man bor i fylket.

2) At Pasientfok­uslista overrasket med å bli største parti i Kautokeino med 29,8 % av stemmene. Det gir et viktig signal til Sametinget om å vie saken den oppmerksom­het den så absolutt fortjener. 3) At Pasientfok­us blei overlegent størst parti i Alta med 41,6 % av stemmene er vel verdt å merke seg. Og som igjen utløser ny spenning på hva som vil skje ved kommuneval­get om 2 år? Og hvem som deretter skal betros lede Alta og Kautokeino kommuner?

4) At flere valgforske­re og kommentato­ren var skeptiske og dermed tok feil. 5) At totalt erobret Pasientfok­uslista 3.-plassen blant partiene i Finnmark med 13,1 % av stemmene.

6) Mens det på den annen side ikke var saerlig gledelig å erfare at 2.-representa­t på Ap-lista og ordfører for Ap-bastionen i Hammerfest, Marianne Sivertsen Ness nekter å samarbeide med Pasientfok­us om løsninger som kan tjene hele Finnmark. Huff!

Det er det heller bare å takke og bøye oss i hatten for all støtte både for velgerne, media og de valgte for uegennytti­g innsats til beste for pasientene­s beste – mot mange odds og motstander­e - og å ønske Pasientfok­us v/ojala og Frp v/strifeldt lykke til i en spennende fortsettel­se. La meg samtidig ta med en oppfordrin­g til «Folkeaksjo­nen for akuttsykeh­us i Alta». Tør jeg foreslå at organisasj­onen snarest avvikler seg - og heller investerer sine betydelig innkassert­e og oppsparte tilskuddsm­idler (spillemidl­er fra medlemmene og folk fra protest-toget) i andeler i stiftelsen «Alta Sykehus med Pasientfok­us.»

 ??  ?? Svein Aasegg er fornøyd med at både Pasientfok­us og Bengt Rune Strifeldt er inne på Stortinget.
(Foto: Ole Magnus Rapp)
Svein Aasegg er fornøyd med at både Pasientfok­us og Bengt Rune Strifeldt er inne på Stortinget. (Foto: Ole Magnus Rapp)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway