Altaposten

Flere risikerer utestengel­se

- Av Dennis Bjerring dennis@altaposten.no

Ali-sjef Vegard Ludvigsen etterlyser både fangstrapp­orter og gode holdninger ved Altaelva.

Flere risikerer utestengel­se fra fiske i Altaelva neste sesong dersom de ikke leverer inn fangstrapp­orter. Til tross for flere purringer er det flere fiskere som ikke har levert denne.

– De det gjelder vil motta en SMS, og har de ikke levert til fredag har vi ikke annet å gjøre enn å utestenge disse, sier Ludvigsen.

– Fristelsen blir for stor

Samtidig forteller han at det har vaert «et par saker» hvor fiskere er blitt tatt for tyvfiske, og fiske med sluk i tidsrom dette ikke har vaert tillatt.

– Fristelsen blir for stor, så prøver man å jukse til seg en laks med slukfiske, forteller Ali-sjefen.

Ludvigsen påpeker at Alta Laksefiske­ri Interessen­tskap (ALI) senest i forrige uke og fikk tips om at det ble fisket med garn i munningen av Altaelva. At noen velger å ta seg til rette på den måten mener han er dypt skuffende.

– Å ta gytefisken som skal opp i elva å sikre framtiden med garn i munningen er lavmål.

– Utestengt fra tre til fem år

ALIS vakter har i år har tatt unna en god del ulovlighet­er, og de som er blitt tatt for tyvfiske er blitt utestengt fra videre fiske i elva. Hvilke reaksjoner regelbrudd­ene har fått kommer an på alvorlighe­ten av overtredel­sene.

– De blir utestengt fra tre til fem år, påpeker Ludvigsen.

Selv om både tyvfiskere er blitt tatt, garn er fjernet fra elvemunnin­gen og at en fremmed art har invadert elva i år, så er det ikke en komplett svartmalin­g av årets sesong. Fisket skal nemlig ha tatt seg opp de siste ukene av laksefiske­t.

– Laksefiske­t er nå over. Man havner under hva vi ønsker å ligge på i antall tonn, men de to siste ukene leverte solid.

 ??  ?? Laksefiske­t er over for denne gang. Som i fjor risikerer flere fiskere å bli utestengt dersom de ikke leverer fangstrapp­orter i tide. (Arkivfoto)
Laksefiske­t er over for denne gang. Som i fjor risikerer flere fiskere å bli utestengt dersom de ikke leverer fangstrapp­orter i tide. (Arkivfoto)
 ??  ?? Ali-sjef Vegard Ludvigsen etterlyser både gode holdninger langs elva, og manglende fangstrapp­orter for årets sesong. (Foto: Dennis Bjerring)
Ali-sjef Vegard Ludvigsen etterlyser både gode holdninger langs elva, og manglende fangstrapp­orter for årets sesong. (Foto: Dennis Bjerring)
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway