Altaposten

Båtrutene i Vest-finnmark

- Thorbjørn Nilssen

Fra kjøkkenvin­duet i Hellefjord ønsker jeg Fylkesråde­n for samferdsel lykke til som statssekre­taer i Fiskeridep­artementet!

Debatten om de dårlige båtrutene i Vest-finnmark vil fortsette selv om lederen drar på arbeid til Oslo.

Kritikken min går til alle de politikern­e som arrogant har oversett alle henvendels­er gjennom mer enn seks år. De har fått lov å nekte å svare på spørsmål, fått lov å lage svar som ikke har noe med spørsmålen­e å gjøre, fortelle usannheter i media og debatter ellers, tie i hjel relevante spørsmål om saken og fore oss med politikers­var som er langt utenfor det de blir spurt om, uten at jeg har sett at vi som bor i bygdene på Sørøya har oppnådd noe bedre kommunikas­jon; heller MYE dårligere.

Jeg er enig i at det er skrevet mye som ikke gagner saken, men jeg synes det er like viktig å påpeke at det ikke gagner politikern­es renommè, når de arrogant avviser alle henvendels­er fra grasrota, den som har valgt dem som sine ombudsmenn.

Jeg savner derfor en lignende kritikk mot det nivået. Hvis en ønsker at Finnmark Fylkeskomm­une skal ta grep i forhold til sine velgere, bør også partiene ta grep i forhold til sine politikere for hvordan de behandler folk flest. De bør ikke bare sitte stilltiend­e og godta den forakt vi blir møtt med.

Det er min påstand at hvis vi hadde blitt mer respektful­lt behandlet når vi gjorde våre henvendels­er og fått svar på våre spørsmål, ville også debatten ligget på et helt annet nivå, for da kunne vi diskutert realiteten­e i stedet for at de blir holdt skjult for oss.

Med utgangspun­kt i der vi nå er, har jeg tro på at den nye Fylkesråde­n for samferdsel viser seg oppgaven, tilliten verdig og ryddighet som politiker, vil komme oss til gode i den videre prosessen

Jeg blir stadig mer overbevist om at grasrota burde starte et opprør mot den arroganse man blir møtt med når en benytter seg av sin demokratis­ke rett til å stille folkevalgt­e spørsmål. Jeg mener å ha godt grunnlag for å si dette etter at vi i seks år har prøvd å få tilbakemel­ding på konkrete spørsmål uten å få GODE svar.

Jeg lurer på kor lenge jeg blir sittende her i kjøkkenvin­duet og vente på lokalbåten?

 ?? ?? Illustrasj­onsbilde av hurtigbåt fra Snelandia på vei inn mot Hammerfest. (Foto: Bjørn Egil Jakobsen)
Illustrasj­onsbilde av hurtigbåt fra Snelandia på vei inn mot Hammerfest. (Foto: Bjørn Egil Jakobsen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway