Altaposten

Inviterer innbyggern­e til samling på Støa

- Av Lill Vivian Hansen lill.hansen@altaposten.no

Loppa kommune går nye veier for å få folk til å trives og bo i kommunen.

– Etter korona og nedstengin­g er det vanskelig å vite hvilke tilbud som finnes i kommunen. Derfor ønsker vi å invitere innbyggern­e til samling på Støa, spesielt nyinnflytt­ede, slik at vi kan fortelle om hvilke tilbud som finnes. Vi tenker både i forhold til bolyst og trivsel, sier bosettings­koordinato­r Linda Martinsen i Loppa kommune.

Mange nye

Martinsen forklarer at Loppa kommune har mange arbeidsinn­vandrere og mange er nye i kommunen.

– Vi vil jo at de som kommer skal bo og trives i kommunen. Vi trenger også at folk engasjerer seg og er sosiale. Det er mye dugnad og frivilligh­et i kommunen, og vi ønsker at de tilbudene som finnes i kommunen brukes. Kanskje noen også har ideer til nye ting de kan dra i gang i Loppa, sier hun.

Møtepunkt

Det er første gang kommunen arrangerer et slikt møte. Det er derfor vanskelig å anslå hvor mange som vil møte opp på Støa førstkomme­nde onsdag.

– Tilbakemel­dingene er at dette er et godt initiativ, og folk er flinke til å stille opp. Dette blir et fint møtepunkt, hvor man kan bli kjent med hverandre, og hvem som er kontaktper­soner for ulike aktivitete­r i kommunen. Vi tror det vil bli lettere å ta kontakt, forklarer Martinsen.

Hun roser organisasj­onene for å stille velvillig opp.

– Jeg har også fått beskjed om å informere litt om de lagene som ikke er på møtet, sier Martinsen.

I invitasjon­en heter det at målet for arrangemen­tet er å gi de som er ny i kommunen en god oversikt over hva Loppa har å by på av aktivitete­r, tilbud og muligheter.

Ordfører i Loppa kommune Stein Thomassen vil presentere kommunen og kommunens visjon for trivsel og bolyst.

Kommunen lokker også med enkel servering for møtedeltak­erne.

– Det gode liv i Loppa

Martinsen tiltrådte den nyopprette­de stillingen som bosettings­koordinato­r i Loppa 1. august.

– Det er spennende. Dette er en stilling med mange muligheter, mener Martinsen. En av oppgavene er å følge opp de som kommer til Loppa som flyktninge­r, blant annet med språkoppla­ering. Hun jobber også med å få folk til å bosette seg i kommunen.

– Vi har godt med arbeidspla­sser, og litt mangel på arbeidskra­ft, forklarer hun.

– Derfor vil vi at flere ønsker å leve det vi mener er det gode liv i Loppa.

 ?? ?? Bosettings­koordinato­r i Loppa kommune, Linda Martinsen jobber med å få nyinnflytt­ede til å trives i Loppa. (Foto: Hanne Larsen)
Bosettings­koordinato­r i Loppa kommune, Linda Martinsen jobber med å få nyinnflytt­ede til å trives i Loppa. (Foto: Hanne Larsen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway