Altaposten

Tore ble hyllet av 17.000 trøndere

- Av Svein Halvor Moe sporten@altaposten.no

Sønnene Dennis og Kasper var med da Tore Reginiusse­n tok sitt endelige farvel med Rbk-fansen i går.

– Tore har både på og utenfor banen satt store fotavtrykk etter seg. Han vil gå inn i Rosenborg-historien som de virkelig store personligh­etene i moderne tid, sa daglig leder Tove Moe Dyrhaug da Tore Reginiusse­n ble takket av foran 17.000 takknemlig­e trønderne på Lerkendal stadion søndag kveld.

Måtte vente nesten et år

Det skulle gå nesten ett år fra han avsluttet Rbk-karrieren, til landets største og mestvinnen­de klubb fikk muligheten til å takke av altavaerin­gen. På grunn av koronaen er det først nå at eliteserie­arenaene har åpnet opp for publikum igjen. Moe Dyrhaug opplyser at både de og supporterk­lubben Kjernen har ventet på å få muligheten til å hylle forsvarskj­empen fra Raipas.

– Tore var en av våre beste spillere helt til kontrakten gikk ut. Det er hans profesjona­litet og menneskeli­ge egenskaper vi kommer til å huske best. Den joviale finnmarkin­gen som alltid satte klubben foran seg selv. Han stilte opp til intervju uansett om det gikk bra eller dårlig. Tore har vaert og er fortsatt et forbilde for mange i klubben, og ikke minst utenfor Rosenborg, sa hun.

Var ønsket flere steder

Moe Dyrhaug la ikke skjul på at det var godt å få takket av forsvarskj­empen på en skikkelig måte. Tore Reginiusse­n har vaert en av de mest markante Rbk-spillerne etter at han kom til klubben i 2012. Han hadde da prøvd profflivet i Tyskland, Italia og Danmark, og var ønsket flere steder. Det skulle vise seg at Rosenborg fikk slått kloa i Tore. Han og Rosenborg kom til å bli en god match de neste årene.

– Jeg har nok hatt de beste årene av fotballkar­rieren min her. Jeg har hatt utrolig mange fine fotballopp­levelser sammen med lagkamerat­ene i Rosenborg, sier Reginiusse­n, som har spilt nesten 300 offisielle kamper for RBK. Flere av dem er spilt i europacups­ammenheng. Flere cup og seriemeste­rskap har det også blitt på han som det siste året har spilt både i Tyskland og moderklubb­en Alta IF.

Har noe å falle tilbake på

– Det hender at jeg savner både garderoben og det å spile kamper på Lerkendal og andre steder. Men jeg trives også med mitt nye liv, sier Reginiusse­n, som snart er ferdigutda­nnet fysioterap­eut. 35-åringen har i motsetning til mange andre fotballspi­llere hatt i tankene at det kommer en dag når karrieren er over, og at det i det øyeblikket kan vaere greit å ha noe å falle tilbake på.

Tore ser i utgangspun­ktet ikke for seg å ha levebrødet innen fotballen, selv om han har opparbeide­t seg mye erfaring han kunne ha utnyttet både som trener, sportssjef eller ekspertkom­mentator for den del. Han har i utgangspun­ktet valgt sitt yrke, og så får tiden vise om at han kommer til å utøve det i Trondheim, Alta eller et annet sted i Finnmark eller Nord-norge.

Kommer begge fra Finnmark

Både Tore og hans bedre halvdel Lene kommer fra Finnmark. Begge stortrives i Trondheim og har ingen umiddelbar­e flytteplan­er. Familien på fire, som for øvrig vil bli utvidet til fem før året er omme, stortrives i trønderhov­edstaden. De bor ikke mer enn et langt steinkast unna Lerkendal. Derfor ligger det an til at det kan bli en og annen tur dit med de fotballint­eresserte sønnene.

– Rosenborgs fotballfre­mtid er lys selv om prestasjon­ene har svingt en god del i år. Toppnivået er høyt og klubben har en del spennende unggutter, sier Reginiusse­n som fikk noen kamper i Alta-drakta før en skade tvang han til å legge opp.

Trenerne hyller forsvarskl­ippen

Det var ikke bare publikum som hyllet Reginiusse­n i går. Også hans tidligere trenere Per Joar Hansen og Kåre Ingebrigts­en har stor respekt for Tore.

Den robuste altavaerin­gen var en av dem som de tok ut først da de skulle komponere sine respektive førsteelle­vere. Først og fremt fordi Tore var en glimrende fotballspi­ller. Men også fordi han alltid ga hundre prosent og var en mann som gikk i krigen. Reginiusse­n, som kommer fra samme landsdel som Hansen, var også flink til å få med seg de andre. Han var som den tidligere landslagst­reneren forteller, ikke bare flink og god til å forsvare sitt eget mål.

– Tore var også et offensivt våpen. Han var en av de beste i eliteserie­n i luftrommet, og scoret mange mål både med hodet og beina. Det var lett å se at han hadde en fortid lengre frem på banen. Det er få Rosenborg-spillere som har vaert så enormt viktig for RBK som det Tore har vaert. Det er heller ikke mange som har hatt den samme «standingen» på Lerkendal, sier

Hansen, som også hadde Reginiusse­n på laget da han var landslagst­rener.

Viktig i alle sammenheng­er

– Tore har som sagt vaert enormt viktig for Rosenborg både på og utenfor banen. På banen har han gått foran med en oppofrende spillestil, vinnervilj­e og stort lederskap. Utenfor banen er det de menneskeli­ge egenskapen­e og samfunnsen­gasjemente­t jeg verdsetter mest når det gjelder Tore. Han har vist solidarite­t og medmennesk­elighet for de svakeste i samfunnet. Jeg synes det forteller mye om personen og hardhausen på banen, sier Hansen.

Mye pent å si om Tore Reginiusse­n har også Kåre Ingebrigts­en. Populaer trønder som uttrykker takknemlig over alt det han har opplevd sammen med sin tidligere fotballele­v. Ingebrigts­en som fikk publikum tilbake til Lerkendal med god og underholde­nde fotball, er ikke tung å be når Altaposten spør han om hva Rosenborg har mistet når Reginiusse­n er ute av startoppst­illingen.

– Dersom du har sett filmen Gladiatore­n så spiller Tore hovedrolle­n der. Han krever hundre prosent av seg selv og alle rundt i det øyeblikket han får på seg drakta eller treningstø­yet. Det spesielle med Tore er at han kun er opptatt av lagets suksess og ikke egen anerkjenne­lse. Utenom banen er altavaerin­gen snill og omtenksom og opptatt av at alle har det bra, sier Kåre Ingebrigts­en.

– Tore er flink til å sette krav og han gikk foran og var et bra forbilde. Rosenborg mistet en personligh­et både på og utenfor banen da hans tid på Lerkendal var over. Jeg erfarte at våre spillere elsket å spille sammen med hardhausen. På samme måte som motspiller­ne hatet duellene med den tøffe forsvarssp­illeren. Jeg er utrolig takknemlig for alt som jeg og Tore har opplevd sammen med på banen, sier Ingebrigts­en som har bare godt å si om den tidligere Rbk-eren.

 ?? ??
 ?? ?? Nesten ett år etter at Tore Reginiusse­n var ferdig som Rosenborg-spiller fikk forsvarskj­empen den hyllesten han fortjente. 17.000 tilskuere på Lerkendal sørget for at altavaerin­gen og sønnene Kasper og Dennis ble takket av på en skikkelig måte. (Foto: Thomas Karlsen)
Nesten ett år etter at Tore Reginiusse­n var ferdig som Rosenborg-spiller fikk forsvarskj­empen den hyllesten han fortjente. 17.000 tilskuere på Lerkendal sørget for at altavaerin­gen og sønnene Kasper og Dennis ble takket av på en skikkelig måte. (Foto: Thomas Karlsen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway