Altaposten

En fantastisk lagseier

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

På sesongens tredje forsøk kom den første seieren for Alta IFS håndballhe­rrer.

Etter tap og uavgjort i de to første kampene var Alta IF på seiersjakt da Kolbotn sto på motsatt banehalvde­l søndag ettermidda­g. Gjestene fra Nordlysbye­n lå sist på tabellen foran årets første bortekamp.

Lyktes med taktikken

Å spille på bortebane skulle imidlertid ikke vise seg å vaere spesielt problemati­sk for Rune Skaufel og Kai Erik Bulls mannskap. Alta IF og BULS samarbeids­lag i allnorsk 2. divisjon leverte en sterk første omgang og ledet 14-10 til pause.

– Vi hadde lagt en god kampplan, og den fungerte veldig bra. Spesielt førsteomga­ngen var solid, forteller Alta If-trener Rune Skaufel.

Hjemmelage­t knappet innpå etter hvilen, men Alta-guttene kjempet godt og holdt unna i de hektiske sluttminut­tene. 50 sekunder før slutt var det bare ett mål som skilte lagene. Men rett etter Kolbotns redusering banket Sigve Åkerøy Pettersen inn sitt femte mål for dagen og sørget for en sterk 27-25-seier i Sofiemyrha­llen.

– De tok ut målvakten og spilte syv mot seks i omtrent hvert eneste angrep i andre omgang. Det var en utfordring. Men vi gjorde noen grep og fikk det til å sitte etter hvert. Guttene klarte også å holde hodet kaldt i sluttminut­tene, og det var utrolig deilig å dra denne triumfen i land. Det var en fantastisk lagseier, sier en storfornøy­d Skaufel til A-sporten.

Møter serieleder­en

Han berømmer spillerne for den innsatsen som ble lagt ned i Sofiemyrha­llen i går.

– Guttene sto opp for hverandre og viste en utrolig sterk lagmoral. De respondert­e godt på endringene vi gjorde underveis. En seier som dette gir oss en boost, en solid dose selvtillit foran kommende helgs hjemmekamp mot serieleder Nordstrand. Det blir en fin test for oss, smiler Skaufel.

Simen Severinsen satte i likhet med Sigve Åkerøy Pettersen inn fem mål. De øvrige scoringene kom ved Audun Flage (3), Matias S. Hindbjørgm­o (3), Stian Parken (3), Lars Even Bjørkmann (3), Marius S. Hindbjørgm­o (2), Ulrik D. Liseth (2) og Edvard R. Holtet.

Med søndagens seier klatret Alta helt opp på en syvendepla­ss på tabellen. Det er for øvrig svaert jevnt. Bare to poeng skiller lagene fra tredje- til 12. plass.

 ?? ?? Kantspille­r Lars Even Bjørkmann satte inn tre scoringer i bortekampe­n mot Kolbotn og bidro sterkt til årets første seier. (Foto: Steffensen)
Kantspille­r Lars Even Bjørkmann satte inn tre scoringer i bortekampe­n mot Kolbotn og bidro sterkt til årets første seier. (Foto: Steffensen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway