Altaposten

Fikk inn 27 nye spillere på rekordtid

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

Jeanette Holten Langås hadde bare vaert på to treninger før comebacket i Alta If-trøya.

Lørdag ble sesongens første seriekamp i 4. divisjon kvinner blåst i gang. Alta IFS håndballda­mer fikk besøk av Kirkenes IF, og rundt 150 tilskuere hadde funnet veien til Altahallen. De fikk se et helt nytt Alta-lag i aksjon. Og det er ingen overdrivel­se. Hjemmelage­t hadde bare gjennomfør­t noen få treningsøk­ter sammen før de tok på seg Alta If-drakta for første gang.

– For drøyt 14 dager siden hadde vi ikke en eneste spiller i troppen. Vi gikk ut i sosiale medier og ba interesser­te spillere ta kontakt, og det fungerte veldig bra. I løpet av noen få dager hadde vi 27 navn på blokka. De gjennomfør­te første treningsøk­t 3. oktober, og spilte altså sin første kamp for sesongen to uker senere. Det er veldig gledelig at så mange har kommet til, sier Lars Gaute Skorpen, som er daglig leder i Alta IF Håndball.

Dette nye Alta-laget består både av noen rutinerte damer som er tilbake, samt en god del studenter og andre nye bekjentska­per. Jeanette Holten Langås er en av få spillere som hadde spilt kamper for Alta IFS damelag tidligere. Hun syntes det var moro å vaere tilbake.

– Det var artig å spille kamp igjen. Jeg synes vi startet bra, men fikk det litt tøft utover i kampen. Det vil nok komme seg etter hvert som vi får trent mer og spilt flere kamper sammen. Selv hadde jeg bare vaert på to treninger før denne matchen, så samspillet med de andre vil forhåpentl­igvis ta seg opp når vi blir bedre kjent. Håndball handler i stor grad om relasjoner, og det trengs litt mer enn to uker med fellestren­inger før vi er der vi skal vaere, smiler Holten Langås.

Alta IF tapte for øvrig kampen 14-21. Også Tverrelvda­lens håndballda­mer sesongåpne­t denne helga. De møtte Kirkenes på søndag, og gjestene fra Øst-finnmark vant 24-11.

 ?? ?? Jeanette Holten Langås var rusten, men leverte en bra match mot Kirkenes på lørdag. (Foto: Steffensen)
Jeanette Holten Langås var rusten, men leverte en bra match mot Kirkenes på lørdag. (Foto: Steffensen)
 ?? ?? Tverrelvda­lens håndballda­mer møtte Kirkenes på søndag. (Foto: Charlotte Agnete Mannsverk)
Tverrelvda­lens håndballda­mer møtte Kirkenes på søndag. (Foto: Charlotte Agnete Mannsverk)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway