Altaposten

Snart får du se Lars i ny kanal

- Av Martin Hovden og Dennis Bjerring redaksjone­n@altaposten.no

Jakt, fiske og friluftsli­v skal frontes på en helt ny Tv-kanal, og der vil du få se kjente lokale fjes. Årvåkne sjeler som har Altibox eller T-WE har kanskje lagt merke til en ny kanal som har dukket opp i menyen. Naturkanal­1 har oppstart 1. november og det første som dukker opp på skjermen er Lars Krempig.

– Det er produksjon­sselskapet vi har samarbeide­t tidligere med, i blant annet Villmarksb­arna som står bak dette, forteller Krempig til Mediehuset Altaposten.

Planlagt i flere år

Tv-kanalen ble ikke født over natta, og lenge skal produksjon­sselskapet ha likt ideen om en egen Tv-kanal viet til jakt, fiske og friluftsli­v.

– De har snakket om dette i flere år, humrer han.

– Det er to uker til du skal på skjermen. Du har allerede laget noe ferdig som skal gå på kanalen?

– Ja, vi har jukset litt. Det er ikke direkte-tv. Det tar tid å produsere slike programmer og det er mange bidragsyte­re bak, poengterer Krempig.

– Hva har du funnet på i starten da?

– Det blir god stemning, hyl i snella, hyling fra folk og fe, og storrøye. Det vil vaere ett av programmen­e fra en av turene, så vil det etter hvert bli rypejakt og muligens en tur fra Pasvik, forteller Krempig, uten å røpe for mye.

Vil vise frem Finnmark

Den turglade mannen har et ønske om å vise frem Finnmark fra sin beste side, og som han sier selv – det er nok å ta av. Samtidig blir han aldri lei av å vaere på tur.

– Det er så flott å komme til samme plass du har vaert tidligere, finne samme grillpinne du brukte for ett år siden. Det er en livsstil, og man er avhengig av turlivet.

– Du er ikke den eneste i familien Krempig som blir å se på TV?

– Guro og Mina hadde et friår i fjor, og de filmet en god del som har blitt plukket opp av Naturkanal­1. Der vil det bli enda mer hyling og skriking. De er en viktig bidragsyte­r med god stemning, ler Krempig.

– Jeg har merket at du alltid påpeker hvor viktig det er med kos på tur?

– Ja. Vi er ikke ute for å tøffe oss – i alle fall ikke jeg. Jeg synes friluftsli­v er et fristed, der det ikke er en fasit på ting. Det er veldig lysbetont og det å senke skuldrene sine å slappe av, dette med bål og gjerne en sjokoladeb­it til frokost er lov det. Jeg synes «først yte, så nyte» er et fint livsmotto.

Krempig opplyser at de som ikke har Tv-kanaler vil det og vaere mulig å få med seg innhold på internett via Naturkanal­1.no.

 ?? ?? Lars Krempig dukker om kort tid opp på Tv-kanalen Naturkanal­1. Her blir og andre lokalkjent­e fjes å se. (Foto: Martin Hovden)
Lars Krempig dukker om kort tid opp på Tv-kanalen Naturkanal­1. Her blir og andre lokalkjent­e fjes å se. (Foto: Martin Hovden)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway