Altaposten

Filmet kamp for historiebø­kene på egen bursdag

- Av Dennis Bjerring dennis@altaposten.no

Komsa-mannen Henrik Andersen (24) måtte takke bookingsel­skapet da han så hvilket oppdrag han hadde fått på fødselsdag­en.

Han er selvstendi­g naeringsdr­ivende som kameraoper­atør innenfor en rekke sporter, og filmer blant annet kamper i Eliteserie­n og Toppserien. Torsdag satt han bak kamera da Bodø/glimt fikk bryne seg på José Mourinhos AS Roma.

– Jeg måtte takke min bookingavd­eling for at jeg fikk gjøre dette på bursdagen min. En fin gave, konkludere­r altavaerin­gen som torsdag fylte 24 år.

– Det er stort

Oppdraget kategorise­rer han selv som sitt største hittil når han blir spurt om å rangere dagens kamp.

– Det er stort, men det som gjør det så vanvittig spesielt er at alle snakker om Mourinho. Spiller Bodø/glimt bra, kanskje slår dem, så får Mourinho høre det. Det er så gøy, humrer han.

Selv hadde han god tro på at Bodø/glimt kunne gjøre en god figur mot de soleklare favoritten­e fra Italia, men noe stalltips hadde han ikke i forkant.

– Det er drittvaer. Akkurat nå er det faktisk ikke nedbør, men tidligere i dag var det snøstorm. Det er minst 12 sekundmete­r og skikkelig nordnorsk vaerforhol­d, jeg tror de har en sjanse, sier Andersen, som for tiden bor i Oslo.

Fra lokal til europeisk fotball

Andersen har lenge hatt interessen for mediebrans­jen, og har blant annet jobbet for Mediehuset Altaposten i sin tid som kameraoper­atør.

Den dag i dag har han en bachelor i flerkamera­teknikk fra Tv-skolen i Lillehamme­r, noe som kom godt med i Europa Conference League-oppgjøret mellom de norske serieleder­ne og Serie As, for øyeblikket 4. beste lag.

Han storkoser seg innenfor sitt arbeidsomr­åde og hadde torsdag ansvaret for to kameraer. Tilfeldigh­etene hadde det slik at han i tillegg til å filme kampen, var plassert i intervjuso­nen med ytterliger­e ett kamera, og sjansen for å havne naert stjernetre­neren Mourinho var derfor relativt stor, men nervøs blir han ikke.

– Jeg bestemte meg raskt for å vaere profesjone­ll. Man kan ikke bli starstruck eller boble over av spenning. Du må tross alt levere det du er på jobb for å gjøre.

Han trives godt med arbeidsopp­gavene sine og har et håp om at lysten for å stå på videre i yrket vil vare langt inn i framtiden.

– Jeg storkoser meg og får reist mye rundt. Jeg er veldig takknemlig for at jeg får denne muligheten, forteller Andersen entusiasti­sk.

Andersen lot seg intervjue rett før kampstart torsdag. Hverken han eller de fremmøtte publikumme­rne på Aspmyra kunne drømt om et mer spinnvilt resultat...

 ?? ?? Henrik Andersen (24) fikk et skikkelig kremoppdra­g på sin egen store dag. Torsdag sto han bak kamera under oppgjøret i Europa Conference League mellom Bodø/glimt og AS Roma. (Sjur Skjelbreid Førland)
Henrik Andersen (24) fikk et skikkelig kremoppdra­g på sin egen store dag. Torsdag sto han bak kamera under oppgjøret i Europa Conference League mellom Bodø/glimt og AS Roma. (Sjur Skjelbreid Førland)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway