Altaposten

Tømmes tidvis for hurtigtest­er

Flere utsalgsste­der er for tiden fri, men fortsatt kan du få tak i hurtigtest­er uten å dra til testteltet.

- Av Dennis Bjerring dennis@altaposten.no

Torsdag var det svaert utfordrend­e å få tak i hurtigtest­er ved utsalgsste­dene i Alta ifølge flere, og apoteker Andreas Dåvøy ved Apotek 1 Nordlys (Amfi) kan opplyse om at de er fri.

– Generelt kan jeg si at det er en utfordrend­e leveringss­ituasjon i landet som går litt opp og ned. Vi er midlertidi­g utsolgt, men kommer til å få inn mer. Vi er kun litt usikre på leveringst­iden.

Nesten 2.000 tester revet vekk

Også ved Normal er man per nå fri for hurtigtest­er. Her har 1.750 tester blitt revet vekk på kun to uker, opplyser midlertidi­g butikksjef Merethe Moe.

– Vi ble fri torsdag. Vi håper det er å oppdrive flere tester til neste uke.

Hun har fått tilbakemel­dinger på at mange foreldre er fornøyd med muligheten til å kjøpe hurtigtest­er, samt ta disse hjemme – spesielt for barnas del.

– Det er nok enklere å teste hjemme for barn. Noen av barna synes det er skummelt å dra på helsesente­ret for å teste seg. Folk er veldig komfortabe­l med å ta hjemmetest­er, slår hun fast.

Ved Apotek 1 Alta derimot har man fredag nettopp fått en leveranse inn.

– Vi har fortsatt en del tester i dag. Jeg tror det er tomt hos vår leverandør, det har vaert ganske stor pågang en stund nå grunnet smittetryk­ket, forteller apoteker Janik Johansen.

Hun har ikke inntrykk av at det hamstres tester.

– Det er fint. Det er i utgangspun­ktet ingen rasjonerin­g på testene, men sunn fornuft er å foretrekke, påpeker Johansen, som legger til at det følger med et skriv fra kommunen som opplyser hva man skal gjøre dersom en test slår ut positivt.

Har tester inne

Ved både Boots apotek Alta (Bossekop) og Boots apotek (Elvebakken) har man fredag god tilgang på hurtigtest­er. Her selges det både enkelttest­er samt pakninger med fem tester i hver pakke.

Skulle apotekene derimot gå fri, kan man fortsatt ringe koronatele­fonen for å bestille koronatest.

– Hjemmetest­ene vi leverer ut er til de som er naerkontak­ter. Vi deler og ut til de som har legetime og har luftveissy­mptomer slik at disse får testet seg før timen, men vi tar og vanlige tester av de som opplever symptomer, opplyser kommuneove­rlege Anne Davidsen.

 ?? ?? Apoteker Andreas Dåvøy ved Apotek 1 Nordlys er gått fri for hurtigtest­er, men fortsatt er det mulig å finne de andre steder.
(Foto: Rolf Edmund Lund)
Apoteker Andreas Dåvøy ved Apotek 1 Nordlys er gått fri for hurtigtest­er, men fortsatt er det mulig å finne de andre steder. (Foto: Rolf Edmund Lund)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway