Altaposten

Simen fikk ja til slutt: – Fantastisk nyhet

- Av Jarle Mjøen jarle@altaposten.no

Får byggetilla­telse generasjon­sbolig.

– En fantastisk nyhet at saken nå er løst. Vi har i måneder hatt følelsen av å ikke har blitt tatt på alvor, og uten å få byggesøkna­den behandlet. Nå kan vi starte bygging. Bestemor og bestefar skal snart vaere inne i en livsløpsle­ilighet, lover Simen Hågensen i Tverrelvda­len.

Boligen til Gudmund (87) og Anne Marie Opgård (83) i Mardalsvei­en er bygd på 1970-tallet i flere plan. Med trapper som forseres mellom ulike servicerom i boligen er den ikke et alternativ lengre for det eldre paret. De er på overtid med å få en tilpasset bolig slik at de kan bli boende hjemme.

Det viste seg imidlertid svaert vanskelig å få behandlet byggesøkna­den om utbygging til generasjon­sbolig, og ikke minst få byggetilla­telse. Det lå an til at byggeprosj­ektet måtte utsettes til neste sommer. Kombinasjo­nen av at boligen ligger i Lnfr-område som krever ja fra landbruksm­yndigheten­e, og at søknaden har blitt ligget i måneder uten å bli behandlet, skapte krise for familien. Simen har frontet saken i flere oppslag i Altaposten.

Fra nei til ja

til

– Ros til kommunen for å gå fra nei- til ja-holdning. Stor takk også til politikere som Ronny Berg (Frp) og Trine Noodt (V) som har vaert klar og tydelig på at saken måtte løses raskt, konkludere­r Simen Hågensen.

Varaordfør­er Jan Martin Rishaug (Sp) har også engasjert seg sterkt.

– For meg har det viktigste vaert å finne en løsning innenfor loven og regelverke­t. Jeg har både i samtaler med familien, og til Altaposten, uttrykt at jeg har stor forståelse for situasjone­n til Simen, Gudmund og Anne-marie. Hvorfor vi har havnet der vi er, er ikke det viktigste. Nå handler det om å finne en løsning på en sak vi alle ønsker skal løses, sier varaordfør­er og leder av hovedutval­get som behandler søknader om dispensasj­on fra arealplane­n ut fra jordloven, Jan Martin Rishaug.

Må ikke til hovedutval­get

Han har de siste dagene jobbet for å få på plass løsningen som nå er klar. Sammen med kommunaled­er Oddvar Konst på avdelingen for samfunnsut­vikling, har de blitt enige om at administra­sjonen kan gi dispensasj­on etter delegert myndighet.

– Det gjør at saken ikke behøver behandling i hovedutval­get, og at byggetilla­telse kan vaere klar i løpet av en dag eller to, om de andre forholdene i byggesaken er klarert ut. Det forstår jeg at de er, så jeg er trygg på at denne saken er løst. For egen del er jeg veldig glad for å bidra til at Alta kommune skal vaere en ja-kommune, og jeg vil også rose Oddvar Konst og administra­sjonen for å vaere løsningsor­ientert, sier Rishaug.

 ?? ?? Simen Hågensen er glad for at de nå får bygge generasjon­sbolig. – Fantastisk nyhet, sier han. (Foto: Privat)
Simen Hågensen er glad for at de nå får bygge generasjon­sbolig. – Fantastisk nyhet, sier han. (Foto: Privat)
 ?? ?? Gudmund “Basse" Ogård (87) og kona Anne Marie (83) utenfor bolighuset som kommunen nå bekrefter kan bygges ut som generasjon­sbolig. (Foto: Privat)
Gudmund “Basse" Ogård (87) og kona Anne Marie (83) utenfor bolighuset som kommunen nå bekrefter kan bygges ut som generasjon­sbolig. (Foto: Privat)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway