Altaposten

Inviterer til bursdagsfe­st

– Klokken 16 på lørdag vil grillen vaere klar.

- Av Martin Hovland og Lill Vivian Hansen lill.hansen@altaposten.no Heitmann meldte seg inn i foreningen fordi hun ønsket å bli en bedre skytter. Etterhvert har hun også tatt på seg tillitsver­v i foreningen. Nestleder Klykken er ivrig fisker, og synes det e

Norges jeger- og fiskerforb­und kan i år feire 150 år som forening og har invitert til utebursdag over hele landet denne helga – i regi av lokalforen­ingene. De ønsker å vise frem naturen, opplevelse­n og de fantastisk­e råvarene som høstes. Foreningen som startet som et overklasse­tilbud på Østlandet for 150 år siden, har etterhvert bitt en folkelig organisasj­on.

I Alta jeger- og fiskerfore­ning, som runder 70 år, har de bestemt å slå sammen feiringene. De inviterer til bursdagsfe­st ved klubbhuset på Kvenvikmoe­n.

– Klokken 16 på lørdag vil grillen vaere klar, lover nestleder Ingrid Klykken og leder Linda Heitmann i Alta jff.

Med fare for at alle de omlag 600 medlemmene med familie møter opp, ber de om påmelding via foreningen­s facebooksi­der, slik at det blir enklere å beregne innkjøp.

– Vi har litt å gjøre i forarbeide­t, konkludere­r duoen.

De oppfordrer folk å kle seg etter vaeret å møte opp på Kvenvikmoe­n.

Felles interesser

givende å vaere sammen med de som deler deres interesse, uansett alder.

– Det er veldig givende å vaere med å tilrettele­gge for andre med samme interesse. Jakt- og fiskeinter­essen samler generasjon­ene, sier Klykken.

Snakker vår sak

Heitmann trekker også frem hvor viktig det er å vaere tilknyttet et forbund som snakker deres sak, slik at jegere og fiskere kan fortsette å høste av naturen. Hun sier det finnes noen sterke motstemmer, spesielt rundt jakt.

– Vi fremmer human jakt og god opplaering av jegere og fiskere. Ellers er jeg redd for at det kan bli vanskelige­re å fortsette å høste av naturen, slik vi er vant til å gjøre, sier hun.

Kastedam

Alta jff har klubbhus med flotte fasilitete­r på Kvenvikmoe­n. Her holdes kurs og samlinger som er relevante for jegere og fiskere. – Det er felleskap, opplaering og medlemsrab­atter.

Til sommeren kan de som fisker med flue glede seg over en ny kastedam.

– Vi har ryddet skog, og til sommeren regner vi med at banen er klar, sier Klykken.

Hun tror dette vil bli et flott tilbud til saerlig unge fiskere, som vil øve seg å kaste med fluestang.

Heitmann forklarer at de har hatt stort fokus på å få kvinnelige medlemmer. De har derfor en høy kvinneande­l i foreninga, og ligger over de nasjonale målene. Fremover vil barn og unge vil vaere i fokus.

– Utvalget er aktiv og det vil bli mye spennende for barn og unge fremover, lover duoen.

 ?? ?? Nestleder Ingrid Klykken og leder Linda Heitmann i Alta jeger- og fiskerfore­ning inviterer til bursdagsfe­st på Kvenvikmoe­n. (Foto: Lill Vivian Hansen)
Nestleder Ingrid Klykken og leder Linda Heitmann i Alta jeger- og fiskerfore­ning inviterer til bursdagsfe­st på Kvenvikmoe­n. (Foto: Lill Vivian Hansen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway