Altaposten

100.000 til motorsport­en

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

Helt ut av det blå ble Alta motorsport­klubb tildelt 100.000 kroner.

Forsikring­sselskapet Gjensidige har nemlig et spesielt prosjekt gående. De har opprettet noe de har kalt forsikring­samnesti, der selskapet gir kunder anledning til å gjøre opp for seg uten at det får konsekvens­er for kundeforho­ldet. Det har hittil i år gitt innbetalin­ger på cirka 200.000 kroner.

– Ordningen er ment som et lite bidrag til et større samfunnspr­oblem. Ved å fokusere på konsekvens­ene av forsikring­ssvindel vil vi forhåpentl­igvis også endre moralen som gjør slike handlinger mulig, sier utredersje­f Vera Sønsthagen i Gjensidige.

– Over all forventnin­g

Hun er veldig fornøyd med at det har kommet inn såpass mye penger, som er innbetalt fra en del kunder.

– Vi hadde ikke store forventnin­ger til dette rent økonomisk, og derfor er dette over all forventnin­g. Det viktigste er signaleffe­kten og det samfunnsme­ssige, fastslår hun.

Gjensidige har bestemt at to klubber som driver med motorsport skal få 100.000 kroner hver. En av disse er Alta motorsport­klubb.

– Jeg ble oppringt av Vera Sønsthagen i Gjensidige som spurte om vi var interesser­t i en pengegave. Det sa vi selvsagt ikke nei til, sier en smilende leder i Alta motorsport­klubb, Kristin Bjørnø.

– Det er utrolig artig at vi ble valgt ut. Denne gaven kommer godt med, fortsetter Bjørnø.

Kan bli forsikring­ssvindlere

At Alta motorsport­klubb ble en av de utvalgte er ifølge Sønsthagen helt tilfeldig. Men at det er motor og ungdom som er tema er ikke tilfeldig. Bakgrunnen er at ungdom og bil i utgangspun­ktet er en gruppe som er høyt eksponert for å kunne bli forsikring­ssvindlere.

– Derfor synes vi det var en god ide å gi midler til denne målgruppen. Disse to er altså tilfeldig valgt, men vi har jo sett at de driver et svaert godt ungdomsarb­eid, sier Sønsthagen.

Kommer klubben til gode

Motorsport­anlegget på Kvenvikmoe­n har gått gjennom en større oppgraderi­ng de siste årene, og de er fortsatt ikke ferdige. Dermed kan det tenkes at noe av disse pengene blir brukt på bedre belysning.

– Vi har søkt om tippemidle­r og jobber med å oppgradere lysanlegge­t. En god del må vi betale selv, så et tilskudd som dette betyr veldig mye for oss. I tillegg ønsker vi jo å bruke bruke litt på de aktive i klubben. Alle utøvere som vil delta på løp andre steder kan søke oss om økonomisk støtte. Så dette kommer alle i klubben til gode, avslutter en storfornøy­d Kristian Bjørnø.

 ?? ?? Styreleder i Alta Motorsport­klubb, Kristin Bjørnø, kan smile bredt etter å ha fått tildelt sjekken fra Gjensidige­s Vera Sønsthagen. (Foto: Dennis Bjerring)
Styreleder i Alta Motorsport­klubb, Kristin Bjørnø, kan smile bredt etter å ha fått tildelt sjekken fra Gjensidige­s Vera Sønsthagen. (Foto: Dennis Bjerring)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway