Altaposten

– Ting er ikke avklart for båttilbude­t

Magne Ek i Nordkalott­folket sier de ennå ikke vet eksakt hvordan båttilbude­t til Rognsund vil bli.

- Av Kita Eilertsen kita@altaposten.no

– Rognsund er sikret det samme tilbudet som i dag frem til 1.7. 2027. Vi lyser ut et anbud med

MS Hollendere­n på sambandet Alta – Årøya/rognsund fra 1.1.2026 – 30.06.2027. Anbudene etter dette er ikke vedtatt, verken Årøyaferga eller båttilbude­t til Rognsund, svarer Magne Ek, fylkesting­smedlem for Nordkalott­folket, når vil stiller han spørsmål om båtrutene til Rognsund.

Ek viser til at ved å lyse ut et halvannet år langt anbud med «Hollendere­n», så har de kjøpt seg litt ekstra tid til å forme de to gjenståend­e anbudene.

Han viser videre til at de i forrige uke hadde et møte med administra­sjonen i Finnmark fylkeskomm­une nettopp om dette.

– Vi har blant annet diskutert hvordan vi skal løse godsbehove­t til Rognsund fra 1.7. 2027. Hva vi ender opp med blir ikke klart før senere i år, skriver han til Altaposten i en sms.

– Men en ting er gods, hva med folk og biler? Det er jo kravspesif­ikasjon på bare 1 bil.

– Det er rett at det er vedtatt en bil på Loppa-båten, som er tenkt også kan gå til Rognsund med frakt mens den har liggetid på Storekorsn­es. Men som tidligere nevnt er det ikke klart hvordan tilbudet for Rognsund blir etter 1. juli 2027, legger han til.

Det første som vil skje, er at anbud for kombibåt til Årøya og Rognsund vil bli lyst ut for tida mellom 1. januar 2026 til 30. juni 2027.

– Det eneste vi vet er hvordan det blir frem til da. Hva som skjer etter det er ikke klart. Det jobber vi med, sier han.

Altaposten har ikke lykkes å få kontakt med hovedutval­gsleder for samferdsel, Odd Erling Mikalsen (Frp).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway