Altaposten

– Dette kan vi ikke godta

Bygdelaget reagerer på at båtrutene i Rognsund vil bli vesentlig svekket.

- Av Kita Eilertsen kita@altaposten.no

Etter at fergeruter og hurtigbått­ilbud i hele Finnmark, også Rognsundet, var oppe til behandling i Finnmark fylkesting 12. – 14. mars, har Altneset og Hakkstabbe­n bygdelag sett nærmere på hva vedtakene faktisk innebærer for Rognsuns-distriktet.

– Slik det er i dag kan vi som bor i Rognsundet reise til fastlandet via Storekorsn­es med en skyssbåt/ passasjerb­åt daglig på hverdager, og med bilførende hurtigbåt til eller fra Alta tre dager i uken. Nå håper vi vedtakene blir endret før anbudene legges ut, for dette kan vi rett og slett ikke godta, sier Ingrid Kristensen.

De har gått gjennom alle vedtakene gjort i fylkesting­et i mars, og håper de begrensnin­gene som er satt, blir endret.

– Opprinneli­g forslag var bedre

I det opprinneli­ge forslaget i fylkesting­et var Rognsund godt dekket i forhold til gods og biler, mener de.

– Da skulle området (anbudspakk­e 3) dekkes av to kombibåter, med gods og behov i Rognsund, Altafjorde­n og Akkarfjord. Båten som skulle stasjonere­s i Kvalfjord skulle dekke innbyggere og næringsbeh­ov i Rognsund og Altafjorde­n, inkludert Sibelco sitt anlegg på Stjernøya og Årøya. Men vedtaket ble ikke slik. I stedet ble Raymond Robertsens (H) sitt forslag vedtatt, sier hun.

Dette forslaget ble lagt frem av Robertsen fra Høyre, og støttet av Nordkalott­folket, H, Frp, Sp, V, KRF og Industri og næringspar­tiet.

Inntil arbeidet med fergeleien­e på Årøya og Mikkelsby står ferdige, vil det likevel være en god ordning for Rognsund. Da vil MS Hollendere­n gå der, også innom Rognsundst­edene.

– Da vil vi ha anløp av bilførende hurtigbåt. Men når fergeleiet på Årøya er ferdig, mister vi det, forklarer hun.

Når den tid kommer, en gang før 1. juli 2027, skal et anbud med skyssbåt for resten av Rognsundfo­rbindelsen lyses ut.

Da er det anbudspakk­e 2 som kommer til Rognsund, med gods og biler. Båten starter i Bergsfjord, går til Loppabasse­nget, går innom

Øksfjord og Storekorsn­es, med retur om ettermidda­gen. Den båten korrespond­erer med båt til Hammerfest og Alta, inntil 4 dager i uka.

Ikke til kommunesen­teret

Men den båten går ikke til kommunesen­teret Alta.

Båten skal sørge for godstransp­ort til Rognsundst­edene fra 1. juli 2027.

I kravspesif­ikasjonen vedtatt i fylkesting­et, står det at antall passasjere­r (pax) settes til 48. Det står om gods at fartøyet må kunne frakte minst en bil, og tre paller.

– Tre pallelaste­r er ikke nok. Og hva med plass til folk og biler? Og hva med oss som ønsker å reise inn til kommunesen­teret Alta? spør Kristensen.

– Dekker ikke behovet

Bygdelaget reagerer på at Rognsund vil få et tilbud som ikke engang dekker varebehove­t til butikken, langt mindre behovet for bilførende båt.

I tillegg til denne ruta, kommer skoleskyss­en, men den tar ikke biler – som folk er avhengig av.

– Det er dette vi reagerer på! Vi skal altså avspises med dette tilbudet mens det skal brukes millioner på å bygge nytt fergeleie til Årøya, sier Ingrid Kristensen.

 ?? ?? Ingrid Kristensen og Tommy Karlsen kjemper for å beholde ferge til Rognsund. (Foto: Privat)
Ingrid Kristensen og Tommy Karlsen kjemper for å beholde ferge til Rognsund. (Foto: Privat)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway