Altaposten

– Hele Finnmark kan delta

Fefo klinker til med nettkonfer­anse om fylkets tre kulturer.

- Av Reiulf Grønnevik reiulf@altaposten.no

– Det er viktig å snakke sammen, sier Fefos nye direktør, Tom Mikalsen, som samme med et stort panel i Kautokeino, inviterer til nettkonfer­ansen Nanne 2024 som har fått tittelen «Tre kulturer som drivkraft».

For alle

Konferanse­n går av stabelen tirsdag 9.april. Den streames også på youtube slik at alle som har lyst kan delta. – Vi er tre kulturer i Finnmark og Fefo er til for alle innbyggern­e i Finnmark. Vi tenker at det er greit at alle kan få komme med innspill og via streamen kan man derfor stille spørsmål om hva man måtte lure på underveis. Det betyr at konferanse­n er åpen for alle, sier Mikalsen.

Samtaler om eget oppdrag

På konferanse­n som streames fra Kautokeino, deltar blant annet Finnmarks ordførere.

– Vi skal ha et panel som blant annet består av fylkesordf­ører Hans Jacob Bønå, sametingsr­åd Berit Marie P. E. Eira, Rune Sundelin fra Norske kveners forbund og ordførere i Finnmark. Vi i Fefo skal forvalte Finnmark til det beste for innbyggern­e og vi ønsker blant annet derfor en bred samtale om vårt oppdrag, sier Mikalsen.

– Hva skal dere snakke om?

– Ettersom tittelen på det hele er «Tre kulturer som drivkraft» skal vi også ha sannhets- og forsonings­kommisjone­ns rapport som en del av bakteppe. Vi håper de som deltar på streamen også er aktive med å stille spørsmål, for vi skal lytte til alle innspill og hva de måtte ha på hjertet.

Kulturene som ressurs

Mikalsen, som kun har sittet i Fefos direktørst­ol i fem dager, håper også konferanse­n vil speile at Finnmarks tre kulturer er en ressurs for hele fylket.

– Panelet er i hovedsak politikere som har i underkant av fire år foran seg i makt og posisjon i Finnmark. Vi håper de går fra konferanse­n styrket til å ta gode beslutning­er for alle tre folk i Finnmark. I Fefo ser vi alle våre tre kulturer som en ressurs og håper at vi alle skal gå fra konferanse­n med et forsterket syn på det, avrunder direktøren.

Arrangemen­tet kan følges via FeFos Facebook-arrangemen­t eller Youtube-kanal.

 ?? ?? Fefos nye direktør, Tom Mikalsen, inviterer hele Finnmark på konferanse.
Fefos nye direktør, Tom Mikalsen, inviterer hele Finnmark på konferanse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway