Altaposten

Reiste hjem uten poeng

-

Alta IFS håndballhe­rrer har spilt sesongens to siste bortekampe­r denne helga. På lørdag møtte de Lillestrøm. Hjemmelage­t tok kommandoen og ledet 4–1 før det var spilt fem minutter. Gjestene fra nord hentet seg kjapt inn, men en dårlig periode midtveis i første omgang ødela i realiteten vinnersjan­sene. Lillestrøm gikk fra 6–5 til 11–5 i løpet av noen få minutter, og gikk til pause med 16–9-ledelse.

Etter hvilen var Alta det beste laget, og Eirik Engelsens mannskap vant andreomgan­gen 17–15. Men det holdt ikke til poeng, Lillestrøm vant 31– 26 og påførte Alta-guttene sesongens 14. tap. Marius Skaufel Hindbjørgm­o (6), Micael Kim Øystein Lindholm Andersen (4), Tom Harald Granshagen (4) og Noah Pedersen var Altas mestscoren­de spillere i lørdagens 2.-divisjonso­ppgjør i Skedsmohal­len.

På søndag sto LFH09 på motsatt banehalvde­l. Gjestene fra nord kjemper for å unngå nedrykk, og hadde Alta-guttene tatt tre eller fire poeng denne helga, ville plassen vært sikret foran siste serierunde. Men slik gikk det ikke. Også søndagens oppgjør endte med tap.

LFH09 ledet 16–11 til pause, og vant til slutt 33–23. Tom Harald Granshagen (bildet) var Alta IFS mestscoren­de spiller med syv scoringer. De øvrige målene ble satt inn av Andrius Kliore (4), Marius Skaufel Hindbjørgm­o (3), Kristian Agledahl (3), Magnus Johansen Beldo (2), Oskar Mathias Beldo (2) og Ludvik Åkerøy Pettersen (2).

Med tap både mot Lillestrøm og LFH09 har Alta-guttene fortsatt 11 poeng. Det samme har Tromsø HK, som er under streken på innbyrdes oppgjør. Alta vant det første oppgjøret mellom lagene, og klarer seg med uavgjort når lagene møtes på nytt i Altahallen lørdag 13. april. Gjestene må vinne for å berge plassen. Bodø 2 er helt sist med to poeng på 21 kamper, og rykker ned. Spørsmålet er hvem som følger BHK-REkruttene ned i 3. divisjon. Svaret får vi om en knapp uke.