Peder Brekke (19) og Gabriel Fjellstad Olsen (20) vartet opp med litt magi i seriepremi­eren.

- Av K. Steffensen og F. Halvorsen sporten@altaposten.no

Søndag var det klart for serieåpnin­g i Postnord-ligaen, og Alta IFS fotballher­rer møtte Kjelsås hjemme i Smartdok Arena.

Riktig dommeravgj­ørelse

Gjestene fra Oslo kontret inn 0–1 ved Kristian Eriksen etter 11 minutters spill, og stillingen sto seg til pause. Rett før hvilen ble det dramatikk da Peder Brekke stjal ballen fra Kjelsås-målvakten og scoret. Men dommer og assistentd­ommer mente at Brekke brukte ulovlige midler i situasjone­n, og annullerte målet.

– Jeg vet at det er en regel som beskytter keeperen når han skal ta utspark. Men jeg syntes han brukte så lang tid at jeg måtte prøve. Jeg mener fortsatt at jeg ikke gjorde noe galt, og at målet burde vært godkjent. Men dommeren sto på sitt, så da er det bare å glemme det og gå videre, sier Brekke om den spesielle hendelsen rett før pause.

Fotballdom­mer Aleksander Johansen, som fulgte kampen fra pressetrib­unen, fant raskt frem regelen som frikjenner dommerteam­et. I fotballfor­bundets regelverk står det følgende:

«En målvakt anses å ha kontroll på ballen når:

■ Den holdes mellom hendene, eller mellom av del av armen og en overflate (eks: bakke, kropp, målstolpe osv.). Ballen er ikke under kontroll når den tilfeldig spretter fra målvakten, eller når målvakten gjør en redning.

■ Den holdes i en åpen utstrakt hånd.

■ Den sprettes på bakken eller kastes opp i luften.

Målvakten kan ikke angripes eller utfordres av motspiller når ballen er under kontroll med hendene.»

Vanvittig avslutning

Utenom denne hendelsen skjedde det ikke så voldsomt mye foran målene. Heller ikke i andre omgang var Alta-guttene spesielt giftige offensivt, og det gikk lang tid mellom hver gang ballen var innenfor gjestenes 16-meter. I stedet utnyttet Jens Aslaksrud en feil fra Alta-stopper Tobias Vonheim Norbye, og økte ledelsen til 2–0 etter 71 minutters spill.

Det så i utgangspun­ktet ikke ut som at Alta IF hadde noe å svare med. Peder Brekke skjøt langt utenfor fra spiss vinkel da det begynte å nærme seg fulltid, og da regnet de fleste med at gjestene skulle dra i land seieren. Men så fikk Brekke en ny mulighet fra kloss hold, og denne gangen fant han veien til nettmasken­e.

Dermed stormet Alta-guttene fremover så snart sjansen bød seg i håp om å få en utlikning, og det tok bare et drøyt minutt før scoringen kom. Innbytter Tobias Hestad la fint igjen til Gabriel Fjellstad Olsen, som i likhet med Hestad spilte de siste 45 minuttene for hjemmelage­t. «Gabi» banket til på første berøring, og limte ballen nede i Kjelsås-keeperens høyre hjørne. Dermed sto det plutselig 2–2 på resultatta­vla. Gjestene var utrolig nære scoring i sluttsekun­dene,

men ballen traff tverrligge­ren og ned uten å være over streken.

– Jeg har scoret en del fine mål tidligere, så jeg tror ikke dette er mitt aller fineste. Men det var utrolig godt å se ballen gå inn. Jeg scoret ikke et eneste mål i fjor, så det var deilig å kjenne på følelsen av nettsus og glede allerede i første seriekamp denne sesongen. Det var viktig å starte med poeng. Vi skulle aller helst hatt alle tre, men slik kampen utviklet seg får vi si oss fornøyde med det ene, sier Gabriel Olsen til A-sporten.

– Vi viste karakter

Også Peder Brekke smilte bredt etter søndagens thriller i Finnmarksh­allen.

– Etter mitt syn fikk vi med oss et veldig fortjent poeng. Vi skal ikke være noen kasteball i år, og det synes jeg vi beviste i denne matchen. Spesielt måten av avsluttet kampen på var bra. Vi viste karakter og viljestyrk­e ved å komme tilbake fra 0-2, kommentere­r Brekke.

Alta-spillerne var raskt frempå for å trøste Tobias Vonheim Norbye etter feilen som førte til 0-2-målet.

– Alle kan gjøre feil. Vi står sammen om det som skjedde utpå der, og vi skal bygge videre på det som var positivt. Vi skal bli bedre enn det vi fikk vist i denne kampen, avslutter Brekke og Olsen.

Førstkomme­nde onsdag skal Alta-guttene i aksjon igjen. Da møter de Kirkenes i cupen på bortebane.

?? ?? Peder Brekke tente håp om poeng med sin scoring etter 89 minutters spill. Et drøyt minutt senere sto det 2–2 i Smartdok Arena, noe som også ble sluttresul­tatet. (Alle foto: Steffensen)
 ?? ?? Christian Reginiusse­n gikk på en skikkelig smell i går. Han måtte forlate banen med hodeskade etter å ha skallet med en Kjelsås-forsvarer.
 ?? ?? Magnus Andersen misset på en god mulighet i første omgang. Det var en av få sjanser som hjemmelage­t produserte de første 45 minuttene.
 ?? ??
 ?? ?? Det var lite å utsette på intensitet­en i feiringen da Gabriel Fjellstad Olsen banket inn 2-2 på overtid. Det flotte langskudde­t sørget for poengdelin­g i Smartdok Arena på søndag. Nå venter cupkamp borte mot Kirkenes på onsdag.