Altaposten

Har savnet flflytebry­gge i Sørvær

Fiskarlage­t samler inn penger til flytebrygg­e for redningssk­øyta.

- Av Lill Vivian Hansen lill.hansen@altaposten.no

Det er Sørøy/loppa Fiskarlag som har startet innsamling­saksjon til flytebrygg­e for redningssk­øyta på Sørvær. På Spleis opplyser lokallaget at prosjektet er i ferd med å bli realisert, men det mangler enda litt penger for å komme i mål.

– Vi har savnet ei flytebrygg­e i Sørvær, medgir skipper Odd Arne Hermansen om bord på RS «Gjert Wilhelmsen».

Midlene som samles inn, vil i sin helhet båt til å finansiere flytebrygg­a, med et ønske om at mannskapet om bord skal få en god og sikker kai å ligge ved.

– Vi på båten er selvfølgel­ig veldig glad for å få ei flytebrygg­e å ligge ved. Det er den sikreste måten å både entre og fratre båten, sier Hermansen.

Glad for støtte

Hermansen har over 20-års fartstid i redningsse­lskapet, og er for tiden stasjonert på Sørvær. Han er vanligvis stasjonert på Skjervøy.

RS «Gjert Wilhelmsen» har vært i operativ tjeneste siden 2005. Hittil i år har RS «Gjert Wilhelmsen» assistert 30 fartøy.

– Vi setter pris på alle gaver og donasjoner, som er viktig for den totale beredskape­n, både for Redningsse­lskapet og andre frivillige organisasj­oner, sier Hermansen.

Ekstra trygghet

Spleisen har som mål å samle inn 150.000 kroner.

– Skal man ha en skikkelig brygge koster dette penger, og jeg håper kommunen også vil bidra, sier leder Jon-atle Bjørnø i Sørøy/loppa Fiskarlag.

For de som jobber på havet betyr redningssk­øyta en ekstra trygghet. Bjørnø forklarer at de har etterspurt flytebrygg­a i lang tid, og nå tar de tak og gjør en innsats selv. Han er også glad for at Redningsse­lskapet har fått en basestasjo­n, som gjør det enklere å oppretthol­de beredskape­n.

– For fiskerne er denne beredskape­n alfa og omega. Flytebrygg­a handler om sikkerhete­n til mannskapet. Ved en vanlig kai må de klatre opp og ned i båten, og det kan være utfordrend­e på vinteren med is og snø, sier han.

– Det er tryggere for alle oss at de blir her ute, fastslår Bjørnø.

 ?? ?? Leder Jon-atle Bjørnø i Sørøy/loppa Fiskarlag håper også Hasvik kommune vil bidra til flytebrygg­a for redningssk­øyta. (Foto: Privat)
Leder Jon-atle Bjørnø i Sørøy/loppa Fiskarlag håper også Hasvik kommune vil bidra til flytebrygg­a for redningssk­øyta. (Foto: Privat)
 ?? ?? RS «Gjert Wilhelmsen», her i Altafjorde­n. (Foto: Astrid Krogh)
RS «Gjert Wilhelmsen», her i Altafjorde­n. (Foto: Astrid Krogh)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway