Altaposten

MED ALTAPOSTEN TIL Costa Daurada, Spania

Velkommen med Altaposten til Costa Daurada på Spanias Middelhavs­kyst!

-

Vårt flotte hotell ligger i byen Cambrils på kystlinjen sør for Barcelona som kalles Costa Daurada. Her skal vi nyte late dager i sol og varme, kun avbrutt av et par flotte utflukter til Barcelona og fascineren­de Montserrat.

TIR 17.09 Avreise til Barcelona

Møt din Boreal Adventure reiseleder på Alta lufthavn fra kl. 10:00 for innsjekk og avreise. Avgang med Norwegian kl. 11:55, ankomst Oslo 13:55. God tid til å kikke på taxfree og spise middag før avreise videre med Norwegian til Barcelona kl. 19:35. Ved ankomst 22:55 venter buss som tar oss med til hotellet, ca. 1 time sør for Barcelona på kysten som kalles Costa Daurada. Innsjekk på hotell H10 Cambrils Playa for 8 netter og servering at «kald tallerken». Hotellet ligger i Cambrils, en liten fiskerland­sby med 9km sandstrend­er, en fin havn, og masse gode spisestede­r deriblant to Michelinre­stauranter. Hotellet ligger ca. 300m fra stranden og får svært gode tilbakemel­dinger. Nettside hotellet: www.hotelh10ca­mbrilsplay­a.com

TOR 19.09 Barcelona

I dag drar vi til Barcelona, hovedstad i regionen Catalonia, Spanias nest største by og en av Europas mest populære reisemål. Lokalguide blir med og viser oss rundt, før vi får litt tid på egenhånd til lunsj og annet. Vi opplever denne flotte byens kjente landemerke­r som La Sagrada Familia, kirken som er kunstneren Gaudís livsverk, Columbus monumentet og Las Ramblas – Barcelonas livlige hovedgate.

MAN 23.09 Montserrat & Torres

I fjellkjede­n Montserrat ble det i 1025 bygget et benediktin­erkloster med en spektakulæ­r beliggenhe­t blant de taggete fjellene. Her finner man bl.a. en statue av jomfru Maria som det hevdes kan utføre mirakler, og kirken har blitt et viktig pilgrimsmå­l og turistmål.

Logoen til vingården Torres kjenner du kanskje igjen, da vinene deres har vært populære i Norge i mange år allerede. Familien har drevet vingård siden 1870, og i dag er medlem av «Primium Familiae Vini» - en assossiasj­on for de 12 fremste vinproduse­rende familiene i Europa. Vi får selvfølgel­ig smake på noen av deres gode viner under vårt besøk.

ONS 25.09 Hjemreise

Våre flotte dager i Spanias varme er over for denne gang og vi sjekker ut fra hotellet og drar til flyplassen. Avgang med Norwegian kl. 15:20, ankomst Oslo 18:45. Gå til innenlands­terminalen for reise videre kl. 19:50, ankomst Alta 22:50.

 ?? ??
 ?? ?? Hotell ligger 300 m fra stranden i Cambrils
Besøk Sagrada Familia kirken i Barcelona
Hotell ligger 300 m fra stranden i Cambrils Besøk Sagrada Familia kirken i Barcelona
 ?? ?? Smak deilig Paella - Spanias nasjonalre­tt
Besøk kloster i Montserrat & vingård Torres
Smak deilig Paella - Spanias nasjonalre­tt Besøk kloster i Montserrat & vingård Torres

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway