Altaposten

Posisjonen har panikk i barnehagek­risa

- Svein Berg, Frp Kommunesty­rerepresen­tant

Alta Frp sitter med en bismak etter at posisjon tvinger frem en hasteløsni­ng og stoppet saken i formannska­pet. Ikke engang kommunesty­ret får si noe om en så viktig sak for hele kommunen. En krise Frp og opposisjon har varslet om for over ett år siden hasteavgjø­res.

Her har posisjon gitt blankofull­makt til administra­sjon. Gå straks i gang å finn løsninger på krisa i de kommunale barnehagen­e. Den samme krisen er i de private barnehagen­e i kommunen, men nevnes ikke.

Sammen med Høyre ba Frp om en brei utredning frem mot kommunesty­ret i juni. Da ville vi hatt god tid og fått på borde konsekvens­er for alle barnehagen­e i kommunen også de økonomiske konsekvens­ene for kommunen i fremtiden.

Nok en gang ser vi politisk ledelse med sine støttepart­i, bryr seg lite om den økonomiske krisa i kommunen, den overlates som vanlig til administra­sjon.

Når det i tillegg i debatten fra posisjonen sies, det er de kommunale barnehagen­e vi har ansvaret for, da blir vi virkelig betenkt. Nei posisjon, her bommer dere kraftig. Kommunen har ansvaret for at

ALLE barna i kommunen vår, da innbefatte­s også de private barnehagen­e.

Med dette forslaget fra posisjonen og sine støttepart­i SV og Rødt, står vi i fare for at det blir kun de kommunale barnehagen­e som får støtte for å skaffe og beholde ansatte i våre barnehager. Hva dette vil koste økonomisk for resten av våre innbyggere, er det ikke sagt et ord om i vedtaket.

Frp er redd for at med dette hastevedta­ket blir halvparten (de private) satt tilbake og vil miste ansatte til de kommunale barnehagen­e. Skal kommunen i fremtiden måtte drive alle barnehagen­e? Har vi da lagt gullegget?

Lyspunktet i vedtaket er at det skal skaffes til veie en felles vikarpool for private og kommunale barnehager.

Nå må vi sette vår lit til at administra­sjon i sin blankofull­makt vil ta hensynet til at uten de private barnehagen­e i drift stopper kommunen.

Det ansvaret har nå posisjon glatt skjøvet over på sin administra­sjon uten et ord om å ta vare på ALLE våre barnehager i kommunen.

Håper ikke posisjonen med sitt hastevedta­k setter kroken på døra

for de private barnehagen­e i fremtiden. Da må det nesten være lov å si, posisjon med sine støtte parti er som strutsen og gjøken i denne

saken. Stikker hodet i sanda og håper saken løser seg, eller legger egget og andre løser problemet for ungen.

 ?? ?? Svein Berg er bekymret etter hasteavgjø­relsen i formannska­pet sist onsdag. (Foto: Freddy Ludvik Larsen)
Svein Berg er bekymret etter hasteavgjø­relsen i formannska­pet sist onsdag. (Foto: Freddy Ludvik Larsen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway