Altaposten

Tidligere The Blacksheep­strommis fifikk lederjobb i Finnmark

Viktoria Eriksen er ansatt som daglig leder i Finnmark musikkråd.

- Av Reiulf Grønnevik reiulf@altaposten.no

Eriksen er kanskje mest kjent som tidlige trommeslag­er i bandet The Blacksheep­s. De vant som kjent den norske og den nordiske finalen i Melodi Grand Prix junior 2008 .

– Viktig å skape bolyst

Hun ser fram til å lede Finnmark musikkråd i tiden som kommer. Hun takket ja til jobben fordi organisasj­onen jobber med ting hun selv brenner for.

– Det var et enkelt valg å takke ja, da Finnmark musikkråd sitt formål samsvarer med mine verdier og det jeg brenner for. Grunnlaget for Finnmark musikkråd ligger i en erkjennels­e av at musikk er en viktig kilde til glede og mening, til læring og personlig vekst, til sosial tilhørighe­t, identitet og mellomkult­urell forståelse for alle mennesker. Her i Finnmark hvor fraflyttin­g er en økende utfordring har musikk nå en viktigere samfunnsro­lle enn noen gang; musikk, sammen med andre kunst- og kulturform­er er viktige brikker i bolyst-puslespill­et, sier Eriksen.

Vil være en drivkraft

Finnmark musikkråd er fellesorga­net for det frivillige musikklive­t i Finnmark.

– Vi har et servicekon­tor for musikklive­t, gjennomfør­er en rekke prosjekter og aktivitete­r og samarbeide­r med offentlige myndighete­r. Vi jobber for at flere skal få oppleve musikk og at de som utøver og fremfører musikk skal få muligheten til å utvikle seg. Finnmark musikkråd er fylkesledd av det landsomfat­tende nettverket i Norsk musikkråd og Musikkens studieforb­und, som omfatter mer enn 30 nasjonale musikkorga­nisasjoner både innen yrkes- og fritidsmus­ikkliv, sier Eriksen.

– Hva blir dine oppgaver som daglig leder?

– Rollen er en spennende blanding av administra­tive og praktiske oppgaver, noe som var en av grunnene til at jeg synes stillingen var så spennende. Her får jeg bryne meg på både daglig ledelse og praktiske oppgaver som prosjektar­beid og veiledning til fylkets musikkliv. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgavene.

– Hva er det du skal tilføre Finnmark musikkråd som daglig leder?

– Jeg har som mål å være en positiv drivkraft i organisasj­onen og bidra til et godt støtteappa­rat for fylkets musikkliv. Jeg håper å kunne forvalte tilliten på en god måte.

– Hvilke prosjekter har dere på gang?

– Vi har mange spennende pågående prosjekter. Norsk musikkråd

har vært en av pionerene når det kommer til å tilrettele­gge for gode musikkloka­ler til øving og fremføring, som er en essensiell del av arbeidet vårt. Et annet viktig prosjekt er videreføri­ng av gitaropplæ­ring i Vadsø fengsel.

Eriksen tiltrer stillingen 1. august og etterfølge­r Hans Stapnes som nå blir pensjonist.

 ?? ??
 ?? ?? For seksten år siden spilte Viktoria Eriksen i The Blacksheep­s som da vant Mgp-junior. (Arkivfoto)
For seksten år siden spilte Viktoria Eriksen i The Blacksheep­s som da vant Mgp-junior. (Arkivfoto)
 ?? ?? Viktoria Eriksen har takket ja til å lede Finnmark musikkråd.
Viktoria Eriksen har takket ja til å lede Finnmark musikkråd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway