Altaposten

Nora (14) skal spille med Lyn i Barcelona

Altas J15-spiller Nora Bang Cetrez har tidligere trent med hovedstads­klubben Lyn. I juni reiser hun med laget til Barcelona.

- Av Espen Tangstad espen.tangstad@altaposten.no

I løpet av den andre helgen i juni skal Alta-jenta spille fotballtur­nering i Barcelona, sammen med Oslo-klubben Lyn. Tidligere i år har den offensive midtbanesp­illeren trent sammen med laget, og etter gode inntrykk har hun blitt invitert til å spille med laget.

Nå ser hun fram til å dra til storbyen i Spania for å høste nye erfaringer.

– Jeg tenkte at det var en god mulighet til å se hvordan nivået er sørpå, og etter treningsuk­en spurte de om jeg ønsket å bli med J17-laget til Barcelona og Göteborg. Det var veldig artig å få høre at jeg er god nok til å kunne være med dem, sier Bang Cetrez til Altaposten.

Hun ser fram til å spille med et så godt lag i Barcelona, men det hun fokuserer mest på er å ta vare på sjansene hun får av treneren.

– Jeg håper bare jeg får muligheter og spilletid, sier hun.

– Lærerikt

14-åringen er en svært ambisiøs spiller og ønsker hele tiden å utfordre seg selv, for å bli bedre. Da hjelper det å reise til Oslo for å trene med tidligere kretsmeste­re og et av Norges beste lag.

– Det var veldig spennende å spille med dem i et så godt lag. Også var det lærerikt å se på det nivået andre steder i Norge.

Hun håper på å mestre de tøffe utfordring­ene som venter.

Trener mye

Bang Cetrez legger ned mye tid til i fotballen. Det er treninger med Alta IF, men ikke minst egentrenin­g.

– Jeg trener mange dager i uka, både på og utenfor fotballban­en sier hun.

Neste skoleår begynner hun i 10. klasse, og selv om hun bare er 14 år gammel, tenker hun på muligheten ved å flytte sørover for å satse enda mer på fotballen.

– Jeg tenker på å flytte sørover for å utvikle meg selv og bli bedre. Men det er enda en god stund til, så jeg har fortsatt god tid på å tenke, sier hun.

Hun mener det er stort valg å ta, også utenfor fotballen.

– Det er skummelt å flytte når man er så ung. Det er et ganske stort valg å ta utenom fotballen også. Det handler om skole, venner og alt. Alt blir nytt, sier hun.

– Føler du at du må bort fra Alta for å nå målene?

– Jeg føler ikke nødvendigv­is det, men det er kanskje litt flere muligheter der, avslutter hun.

– Veldig spennende spiller

Spillerutv­ikler for jenter U12–17 i Lyn, Thomas Jacobsen, sitter igjen med gode inntrykk etter å ha sett Alta-jenta på treninger.

– Nora er en veldig spennende spiller. Hun er teknisk veldig bra og kvikk. I tillegg har hun en x-faktor som er veldig spennende, sier han til Altaposten.

Han forteller også at det er solid gruppe hun har trent med.

– Lyn er en klubb som har fire landslagss­pillere og syv øvrige kretslagss­pillere i Oslo, så det var en bra treningsgr­uppe hun var med. Og hun klarte seg fint, kommentere­r han.

Jacobsen forteller at de ofte gir sjanser til spillere slik at de kan få nye referanser.

– Vi har ofte hospitante­r til turneringe­r for å bygge relasjoner og gi sjanser til spillere i mindre klubber. Det er for å gi henne en referanse, sier han.

Høyt ambisjonsn­ivå

På kort tid la Jacobsen merke til at Bang Cetrez er en som mener alvor og stadig ønsker å bli bedre.

– Nora er ambisiøs, og for meg viser hun et ambisjonsn­ivå ved å reise Norge på tvers for å trene. Som person opplever jeg hun som stille og rolig, men som en helt annen person når hun har ballen

i beina på gresset. Hun har mye spennende ved seg, og må jobbe videre med det og fortsette å være nysgjerrig, sier han.

Han legger til at det er viktig at Bang Cetrez utvikler seg i Alta og fortsetter å gjøre jobben der. Men han ser fram til å ha henne med til Barcelona.

– Vi gleder oss til å ha henne med og håper hun får en fin opplevelse, sier han.

– Imponerend­e treningsme­ntalitet

Etter treningsop­pholdet hos Lyn fikk Bang Cetrez en fyldig rapport med ting de hadde lagt merke til, og diverse ting hun må jobbe videre med.

I rapporten kommer det fram at hun scorer veldig høyt på det fysiske og sine tekniske ferdighete­r.

– God ballbehand­ling på små flater og kan føre ball med begge bein. Kan føre ball i høy fart. Hovedstyrk­e offensivt er en mot en, står det i rapporten.

– Veldig rask, hurtige retningsfo­randringer både med og uten ball. Relativt sterk i kjernemusk­ulatur som gjør at hun står bra imot i duellspill­et, heter det videre.

I tillegg har hun gode holdninger og fokuset med seg på treninger.

– Imponerend­e treningsme­ntalitet, bra tilstedevæ­relse på treninger og fokusert. Nysgjerrig, står det.

Men når det gjelder det taktiske har hun stort forbedring­spotensial.

– Kanskje det området hun har

mest å gå på. Hvilke rom skal utnyttes når, og posisjoner­ing i forhold til ballfører, medspiller­e og motspiller­e både offensivt og defensivt, står det.

Gode resultater

Jacobsen forteller at dette er første gang de skal delta i denne turneringe­n i Barcelona. Men allerede i påsken deltok Lyn i en annen turnering i Spania - hvor de leverte godt.

– Alltid når vi deltar i cuper, så

ønsker vi å vinne. Vi var i Barcelona i fjor, men da spilte vi i en annen cup. Der ble vi nummer tre. Nå sist i påsken var vi i Valencia og der vant vi, sier han.

Fra 7.- 9. juni starter turneringe­n i Barcelona, men det er fortsatt ikke avklart hvem Lyn skal spille mot.

– Det kommer lag fra flere kontinente­r, men det pleier normalt å være lag fra Spania, Sverige, Island og gjerne noen fra Nord-amerika, avslutter han.

 ?? ?? Nora Bang Cetrez (14) får skryt av spillerutv­ikler i Lyn for sin imponerend­e treningsme­ntalitet, høye tekniske nivå og hennes hurtighet. Her dribler hun seg forbi en Tromsdalen-spiller i NM J19.
(Foto: Karl E. Steffensen).
Nora Bang Cetrez (14) får skryt av spillerutv­ikler i Lyn for sin imponerend­e treningsme­ntalitet, høye tekniske nivå og hennes hurtighet. Her dribler hun seg forbi en Tromsdalen-spiller i NM J19. (Foto: Karl E. Steffensen).
 ?? ?? Nora Bang Cetrez (14) står foran en spennende tid, med tur til Barcelona sammen med Lyns J17-lag. (Foto: Espen Eira Tangstad.
Nora Bang Cetrez (14) står foran en spennende tid, med tur til Barcelona sammen med Lyns J17-lag. (Foto: Espen Eira Tangstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway