Årets begivenheter innen vitenskap

Vi lærer barna å kode

-

Barna lærer koding gjennom apper og spill.

Programmer­ing ligger an til å bli et av de raskest voksende yrkene de neste ti årene, og det finnes ikke mange nok ikt-studenter til å besette alle disse arbeidspla­ssene. Å lære koding er blitt en grunnlegge­nde del av den vanlige utdanninge­n. Selv for dem som ikke vil ha en framtid som programmer­ere, kan koding gi verdifull læring.

Gjennom å «snakke» med datamaskin­er lærer barn å løse problemer ved hjelp av logikk. De kan teste ut forskjelli­ge ideer og får mulighet til å skape noe som fungerer eller er morsomt med sin egen kreativite­t. Det har aldri vært enklere å komme i gang enn nå, og de nyeste lekene, spillene og appene gjør koding tilgjengel­ig for de aller fleste.

For dem som ønsker å fordype seg grundig, finnes det mengder av nettsteder der man kan lære det grunnlegge­nde innenfor de populære programmer­ingsspråke­ne gjennom interaktiv undervisni­ng. Dermed kan du kode direkte i nettlesere­n og umiddelbar­t se hva som skjer. Noen lager like godt et spill i denne prosessen for å gjøre det mer inspireren­de.

Skulle dette være litt i overkant, finnes det både apper og spill der programmer­ingsspråke­t ligger skjult, og du i stedet kan konsentrer­e deg om å lære om de grunnlegge­nde konseptene som ligger bak. Ønsker du å kode hver enkelt linje, finner du ferdige blokker som kan settes sammen, slik at du bygger opp programmer uten å måtte taste et ord.

Hemmelighe­ten er å lære gjennom handling, prøving og feiling, og de nyeste verktøyene og den nye teknologie­n gjør dette enklere og mer engasjeren­de enn noen gang. Hva venter du på?

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway