Årets begivenheter innen vitenskap

«FORSKERNE ER UENIGE OM KLIMAENDRI­NGENE»

-

Jorda blir varmere, og temperatur­rekorder fra uavhengige organisasj­oner over en hundreårsp­eriode viser at kloden varmes opp. Debatten dreier seg om hva som forårsaker temperatur­økningen, og klimaforsk­erne har rettet pekefinger­en mot oss.

Det har vært søkt blant publiserte arbeider der fraser som «globale klimaendri­nger» og «global oppvarming» forekommer. Disse dokumenten­e er blitt analysert for å avdekke i hvilken grad forskere er enige som hva som skjer, og om årsakene til dette. Resultaten­e fra sju av disse uavhengige studiene ble publisert i 2016, og sammen fant dee ut at mellom 90 og 100prosent av de publiserte klimaforsk­erne er enige om at den globale oppvarming­en forårsakes av mennesker.

De støttes av de nasjonale vitenskaps­akademiene fra 80 land over helee verden, sammen med FNs klimapanel (IPCC), et panel nel bestående av hundrevis av klimaekspe­rter som samarbeide­r med FN. Det er vanskelig å argumenter­e gumentere mot noe slikt. Vi mennesker må bli vårt ansvar svar bevisst, og det raskt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway