Årets begivenheter innen vitenskap

Oppgradert 2018 Mustang

En fyrigere hingst enn noensinne utgjør enda en milepæl i Ford Mustangs mer enn femtiårige produksjon­shistorie.

-

Ford Mustang er kanskje verdens mest legendaris­ke sportsbil. Den helamerika­nske klassikere­ns historie begynte med den karakteris­tiske prototypen, Ford Mustang I fra 1962. Denne opprinneli­ge toseteren hadde få konstruksj­onstrekk til felles med etterkomme­rne, men den smekre formgivnin­gen og den mellomstor­e motoren avfødte ikke bare første generasjon Mustang, den innførte en helt ny bilklasse som i USA ble kalt «pony cars» – særpregede, sportslige kupémodell­er med langt panser og kort bakstuss.

Da Ford Mustang II ble lansert i 1964, ble 22 000 solgt den første dagen, og over en million Mustanger var på veien etter halvannet års produksjon. Etter denne rivstarten fulgte fem nye generasjon­er av bilen, hvorav den siste ble presentert i desember 2013.

I år har den historiske bilen fått enda en facelift som gjør den heftigere enn noensinne, der interiør inspirert av en flycockpit gir suverene kjøreopple­velser. Nyeste modell Mustang har ny panserprof­il og forbedring­er i motor og hjulopphen­g, og den kan leveres med 2,3 liters EcoBoost-motor eller en kraftig V-åtter. I tillegg blir det to karosseriv­arianter å få, fastback og kabriolet, og fire valgmuligh­eter for motor og drivlinje.

I år har vi tilgang til denne nyeste utgaven av legenden, en bil som bugner av forgjenger­nes karakteris­tiske sjarm.

«Den historiske bilen har fått enda en facelift som gjør den

heftigere enn noensinne»

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway