Årets begivenheter innen vitenskap

Ets en celle

-

daily.zooniverse.org/category/projects/ etch-a-cell/ Det spennende biomedisin­ske prosjektet Etch-a

cell fra en forskergru­ppe ved Francis Crick Institute i London bruker elektronmi­kroskopfot­ografier for å se på forstørred­e celler. Folkeforsk­ere får bilder av celleskive­r for å tegne rundt membranen som omgir cellekjern­en. Disse dataene brukes så til å lage en 3D-profil av kjernen for å gi en bedre forståelse av hvilken rolle formen til kjernen har med hensyn til sykdom.

Forskere tror at endringer i formen til kjernememb­ranen kan være involvert i å forårsake vanlige sykdommer, da den har en så viktig rolle i cellenes funksjon – den inneholder all den genetiske informasjo­nen som styrer cellens aktivitete­r. Dataene fra denne studien brukes i samarbeid med andre grupper for å fremme forståelse­n av sykdommer som kreft, HIV og diabetes.

«Data fra denne studien vil hjelpe oss med bedre å forstå sykdommer som kreft, HIV og diabetes»

 ??  ?? Folkeforsk­ere skisserer kjernememb­ranen (grønn) til celleskive­r i bilder som er tatt med et skannende elektronmi­kroskop.
Folkeforsk­ere skisserer kjernememb­ranen (grønn) til celleskive­r i bilder som er tatt med et skannende elektronmi­kroskop.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway