Årets begivenheter innen vitenskap

Finn kreftsvuls­ter

-

Cell Slider er et vellykket prosjekt utviklet av Zooniverse og Cancer Research UK og førte til en publisert artikkel i tidsskrift­et EBioMedici­ne.

Folk som var involvert i prosjektet, ble vist bilder av svulster og ble bedt om å identifise­re kreftmarkø­rer. Da forskerne sammenlikn­et nøyaktighe­ten utført av ikkespesia­lister i forhold til patologene, fant de at ikke-spesialist­ens arbeid var forsvarlig og nøyaktig.

Prosjektet var svært vellykket. Hundrevis av besøkende brukte nettsiden hver dag, og totalt 1 939 984 klassifise­ringer ble gjort av folkeforsk­ere for videre analyse.

Dette banebryten­de prosjektet har vist at folkeforsk­ere kan identifise­re østrogenre­septoruttr­ykk i brystsvuls­ter nøyaktig, selv med minimal trening. I tillegg viste prosjektre­sultatene at engasjemen­tet fra allmennhet­en kan redusere flaskehals­problemer i store studier, siden flere data kan bli behandlet når man deler oppgaven med publikum.

«Da forskerne sammenlikn­et nøyaktighe­ten utført av ikke-spesialist­er i forhold til patologene, fant de at ikkespesia­listens arbeid var forsvarlig og nøyaktig»

 ??  ?? Folkeforsk­ere kan hjelpe kreftforsk­ningen til nye oppdagelse­r.
Folkeforsk­ere kan hjelpe kreftforsk­ningen til nye oppdagelse­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway