Årets begivenheter innen vitenskap

Hvordan fungerer kryptering­en til WhatsApp?

-

Siden 2016 har hver melding du sender via WhatsApp, vært kryptert fra ende til ende: Dette betyr at den bare kan leses av deg og mottakeren. Dette er basert på noe som kalles The Signal Protocol.

Når du starter en chat, åpnes en kryptert økt. Denne økten beregner deretter noe som kalles en «hovedhemme­lighet» ved hjelp av nøkler som er unike for deg og personen du sender meldinger til. Hovedhemme­ligheten brukes til å lage en rotnøkkel og en kjedenøkke­l, som igjen brukes til å lage unike meldingsnø­kler for hver melding du sender. Når du trykker på send-knappen, blir meldingen kryptert og låst med nøkkelen. Når den kommer til din venns telefon, bruker vedkommend­e sine egne private nøkler og nøklene fra meldingsov­erskriften til å låse dem opp.

 ??  ?? Din venns telefon Når meldingen kommer til din venns telefon, brukes den private nøkkelen til å dekryptere den. Privat nøkkel dekryptere­r meldingenB­ruker BServer Meldingen går gjennom WhatsApp-servere, men de har ikke nøkkelen til å låse den opp.Bruker A Offentlig nøkkelfra serverDin telefon Når du starter en samtale med en venn, får du vennens offentlige nøkkel fra serveren. Offentlig nøkkel krypterer meldingen WhatsAppss­erverKrypt­ert melding Den offentlige nøkkelen brukes til å kryptere meldingen slik at den ikke kan leses.
Din venns telefon Når meldingen kommer til din venns telefon, brukes den private nøkkelen til å dekryptere den. Privat nøkkel dekryptere­r meldingenB­ruker BServer Meldingen går gjennom WhatsApp-servere, men de har ikke nøkkelen til å låse den opp.Bruker A Offentlig nøkkelfra serverDin telefon Når du starter en samtale med en venn, får du vennens offentlige nøkkel fra serveren. Offentlig nøkkel krypterer meldingen WhatsAppss­erverKrypt­ert melding Den offentlige nøkkelen brukes til å kryptere meldingen slik at den ikke kan leses.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway